Ország-világ

2009.10.23. 08:58

Kamikaze merénylő motorkerékpáron

Egy öngyilkos merénylő magát felrobbantva hat másik ember életét oltotta ki pénteken egy észak-pakisztáni katonai létesítménynél - közölte egy rendőrségi illetékes.

MTI

Az első jelentések szerint a valószínűleg tálib merénylő akkor hozta működésbe a robbanószerkezetet, amikor egy ellenőrzőpontnál megállították a fővárostól, Iszlámábádtól 75 kilométerre északnyugatra lévő Kamra városában. Két biztonsági őr és négy civil vesztette életét - közölte egy illetékes. A sebesültek száma legkevesebb kilenc.

Az első jelentések szerint a kamikaze merénylő motorkerékpáron érkezett a létesítményhez.

A merényletet a támadó egy olyan légügyi intézménynél hajtotta végre, amelynek feltehetően köze van a pakisztáni atomprogram katonai célú fejlesztéséhez. A pakisztáni hadsereg azonban cáfolja azokat feltételezéseket hogy az épületegyüttesben robbanótölteteket tárolnának, és hogy az intézménynek egyáltalán köze lenne az ázsiai ország nukleáris programjához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában