Ország-világ

2009.12.23. 19:37

Karácsonyi rockfesztivál Betlehemben

"Jőjjetek, óh hívek diadalmaskodva, jőjjetek, jőjjetek Betlehembe" - az első karácsonyi rockfesztiválra! - mondhatnák a középkori portugál karácsonyi ének szövegét átírva az első betlehemi rockfesztivál szervezői.

MTI

A Jézus születési helyének közelében felnőtt fiatal zenész, Emmanuel Fleckenstein kicsit már unalmasnak találta a betlehemi Jászol téren a hívők szokásos karácsonyi dicsőítő énekeit, ezért egy háromnapos koncertsorozatot szervezett, amellyel talán nagyobb tömegeket vonzhatnak Betlehembe.

A város idősebbjei a hagyományos zarándokok elriasztásától aggódva a jajgató elektromos gitárokat és a dübörgő dobokat biztos távolban tartják a Születés Templomától.

"A Jászol téren jobban szeretjük a hagyományos zenét, és kórusokat, a megszokott karácsonyi énekeket" - mondta Viktor Batarszeh betlehemi polgármester.

A fesztivált kilenc külföldi és négy helyi zenekar részvételével rendezik a Betlehemi Egyetemen, ahol a zenészeknek nem aggódniuk a hangerő miatt.

Szenteste Fleckenstein négytagú bandája játszhat a Jászol téren is, 45 perces koncertjüket a Csendes éj című dal interpretálásával fejezik be.

A fesztivál méreteit tekintve szerénynek számít, de a kezdeményezés annak a jele, hogy az izraeli-palesztin konfliktus okozta kilátástalan évek után feléled a betlehemi turizmus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában