Hallgassa élőben!

Kásler Miklós: az egészségügy felkészült a fertőzöttek ellátására (videó)

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban sok minden megváltozott: a terjedés módja mellett más lett a vírusfertőzés forrása is – mondta Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Életközelben című műsor legújabb adásában.

A minisztérium hivatalos Facebook-oldalán látható videóban a tárcavezető beszél az egészségügy felkészültségéről, a vírustagadók okozta veszélyekről, továbbá felidézi magyar tüdőtranszplantáció sikertörténetének kevéssé ismert első mozzanatait.

A kormány prioritása az, hogy megmentsük az emberek életét, ugyanakkor biztosítsuk a gazdaság működését. Az egészségügy is felkészült minden egyes paraméterében: ágyak, hozzátartozó eszközök, műszerek, altatógépek beszerzésében, szakszemélyzet, intenzív terapeuták, orvosi készültség szervezésében egyaránt

– jelentette ki.

A fertőzöttek száma növekszik, de emellett lényegesen alacsonyabb lett a koronavírus-fertőzöttek átlagéletkora, miközben a halálozások száma nem növekedett arányosan – mutatott rá.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban sok minden megváltozott: a terjedés módja mellett más lett a vírusfertőzés forrása…

Közzétette: Emberi Erőforrások Minisztériuma – 2020. szeptember 11., péntek

A koronavírus hazai terjedésével kapcsolatban kiemelte: mi annyit tudunk tenni, hogy minden társadalmi réteghez eljuttatjuk az információkat, de az emberek felelőssége, hogy azokat betartsák – emlékeztetett.

Dosszié

Hozzászólások

Magda Marinko idén szabadulhat?
A sorozatgyilkos ügyét februárban kell újra felülvizsgálni.
Az ellenzéki polgármester soron kívül kapott oltást Gyöngyösön
Miközben több balliberális párt oltásellenes kampányt folytat, Hiesz György elsők között jutott a szérumhoz.
Új egyetemi tankönyv – középpontban a napjaink emberét érő képdömping
A camera obscurától a virtuális valóságig sok érdekes, változatos témával foglalkozik Pusztai Virág közelmúltban megjelent tankönyve.
A Gyurcsány-kormány semmit sem tett a fiatalok munkához jutásáért
A baloldali politika a megoldást most a segélyezésben látja, az Orbán-kormány ehelyett viszont a fiatalok munkaerőpiaci elhelyezkedését segítené elő.
Nagy az érdeklődés az idei vándortáborok iránt
A táborok többsége fél órán belül be is telt.
Véget ért az első virtuális Educatio kiállítás
Több mint huszonötezer látogatóval zárult a koronavírus-járvány miatt idén online formában megrendezett, 21. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás.