Hallgassa élőben!

Kétezer körbála ég Karcag határában

Mintegy kétezer darab nagy körbála kapott lángra a késő esti órákban Karcag határában. A tűz több száz szarvasmarhát is veszélyeztetett.

Mintegy kétezer darab nagy körbála kapott lángra a késő esti órákban Karcag határában. A tűz több száz szarvasmarhát is veszélyeztetett – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi szóvivő csütörtökön az MTI-vel.

S. Tóth Anikó elmondta: az elsődleges helyszíni információk alapján körülbelül kétezer darab nagy körbála gyulladt meg eddig tisztázatlan körülmények között a Karcag közelében fekvő magyarkai tanyáknál.

Személyi sérülést a tűz eddig nem okozott, ám 4-500 szarvasmarhát kellett kiterelni a veszélyeztetett területről – tette hozzá a szóvivő, jelezve, hogy pillanatnyilag mintegy kéttucatnyi tűzoltó dolgozik a lángok megfékezésén.

A bálák megmentésére már nincs esély, a kár az elsődleges becslések szerint milliós nagyságrendű. Az oltás és az utómunka akár péntek reggelig is eltarthat – közölte S. Tóth Anikó.

Megkezdődött a TV2-n a Séfek Séfe új évada (videó)
Hétfő este elindult a a Séfek Séfe harmadik évada a TV2-n.
Romániában októbertől indul az oltáslottó
A sorshúzások megszervezését részletező, a gazdasági tárcával közösen kiadott miniszeri rendeletet hétfőn írta alá Cseke Attila megbízott egészségügyi miniszter.
Orbán Viktor: kérdések és válaszok (videó)
Videót osztott meg a miniszterelnök.
Lengyel kormányszóvivő: nem zárják be a Turów bányát
Negatív hatással lenne lengyelek millióinak energiabiztonságára, tágabb értelemben az egész Európai Uniót is veszélyeztetné.
Több mint negyven új fertőzött a megyében
Jótékonysági gálavacsorával köszönték meg a hétvégén Csongrádon azok munkáját, akik hozzájárulnak a koronavírus-járvány leküzdéséhez. Közben a megyében péntek óta 42 új koronavírussal-fertőzöttet regisztráltak.
440 millió forintból fejlődött Székkutas 2020 óta
Lakossági fórumot tartottak hétfőn délután Székkutason, ahol szó esett a vírushelyzetről és a megvalósult, illetve aktuális fejlesztésekről is.