Hallgassa élőben!

Kisiklott egy vonat Lengyelországban

Kisiklott egy intercity vonat Lengyelország északi részén csütörtökön, miután egy teherautó egy vasúti átjárónál a sínekre hajtott, és összeütközött a szerelvénnyel. A balesetben ketten meghaltak, legalább 23-an megsérültek, ketten közülük súlyosan - közölte a helyi mentőszolgálat.

A szerelvény a dél-lengyelországi Katowicéből tartott a balti-tengeri Gdynia kikötővárosba, több tucat utassal. A baleset Lebork közelében, Mosty településnél történt, amikor a téglát szállító teherautó egy szabályosan működő fényjelzéssel ellátott vasúti átjáróban a sínekre hajtott.

Az ütközés következtében a mozdony és a hét kocsi közül négy kisiklott. Az utasok közül egy férfi és egy nő veszítette életét, nem végleges adat szerint 23-an megsérültek. A két súlyos sérültet helikopterrel szállították kórházba. A mozdonyvezető túlélte a balesetet.

Pénteken nyílik a Rotschild-kiállítás – Fotók
A világ harmadik legnagyobb drágakövét bányászták ki Botswanában
A világ harmadik legnagyobb drágakövének tartott, 1098 karátos gyémántot bányásztak ki Botswanában – közölte a De Beers bányakonszern és a kormány.
Múzeumok Éjszakája tárlatvezetésekkel
Az éjszaka, amikor minden ÚJRA életre kel… mottóval rendezik meg országszerte a Múzeumok Éjszakáját, amelyhez a a vásárhelyi muzeális intézmények is csatlakoztak.
Magyar Régizenei Központ alakul Haydneum néven
Az intézmény a magyar vonatkozású barokk, bécsi klasszikus és kora romantikus repertoár népszerűsítését tűzte ki célul.
Három átkelőhely nyit újra a magyar-szerb, egy a magyar-román határon
Négy helyen is könnyebb lesz átkelni a szomszédos országokba.
Tálibok elfoglalták a legfontosabb átkelőhelyet Tádzsikisztán felé
A radikális iszlamista tálibok elfoglalták Afganisztán legfontosabb határátkelőhelyét Tádzsikisztánba.