Ország-világ

2009.02.04. 08:06

Kockázatos lenne a Szili Katalinnak a jelöltség

Hétvégig el kell döntenie Szili Katalinnak, hogy elindul-e a pécsi polgármesteri posztért, igaz, egyelőre nem hivatalos választ várnak tőle - értesült szocialista forrásokból a Magyar Hírlap.

Az újság információi szerint tanácsadói nem szeretnék, ha Szili Katalin lemondana a házelnökségről, és vállalná a megméretést. Múlt héten hunyt el Tasnádi Péter, Pécs MSZP-s polgármestere. Helyi szocialisták azt mondták: valószínűleg Páva Zsolt lesz a Fidesz jelöltje, és neki ugyanannyi az esélye a győzelemre, mint Szili Katalinnak.

Ha más szocialista indul viszont a polgármesteri posztért, akkor biztos a Fidesz nyeri a választást. Ezért is szeretné Gyurcsány Ferenc pártelnök és számos MSZP-elnökségi tag, ha a házelnök "feláldozná" biztos pozícióját. A Magyar Hírlap értesülései szerint felvetődött a jelölés kapcsán Koltai Dénes helyi szocialista politikus és Juhász István neve is, aki a közgyűlés gazdasági bizottságának szocialista elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában