Ország-világ

2019.02.21. 21:54

Kormányszóvivő: 40 milliárd forintot költ migránskártyákra az EU

A kötelező kvótát most állandó áttelepítési keretnek hívják, a lényeg azonban ugyanaz - mondta Hollik István.

MTI

Több mint 90 ezer bevándorló kap juttatást az úgynevezett migránskártyákon az Európai Uniótól, összesen csaknem 40 milliárd forint értékben - mondta a kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában az Európai Bizottság válaszára hivatkozva.


[namelink name="Hollik István"] elképesztőnek nevezte, hogy tényleg léteznek ezek a név nélküli bankkártyák.


A kötelező kvótát most állandó áttelepítési keretnek hívják, a lényeg azonban ugyanaz - hangoztatta.


A kormányszóvivő kijelentette: ők arra hívják fel a magyar emberek figyelmét, hogy az unió tervei veszélyeztetik a kontinens biztonságát. Leszögezte, a magyar kormány álláspontja a migrációról három éve változatlan.


"Régi játék" zajlik Magyarország és az Európai Bizottság között: amint a magyar kabinet tényszerűen tájékoztatja a "bevándorláspártiak" terveiről a lakosságot, a bizottság egyből megpróbálja letagadni azokat - jelentette ki Hollik István.


A kormányszóvivő arról is beszélt, hogy a falusi családi otthonteremtési kedvezmény (csok) mellett egy komoly útfejlesztési programot is kidolgoztak. A kabinet azt akarja, hogy vonzó alternatíva legyen a falusi élet - tette hozzá.

Címkék#EU

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában