Hallgassa élőben!

Közvélemény-kutatás: a kormánypártok őrzik vezető pozíciójukat

A Fidesz előnye továbbra is jelentős az MSZP-hez képest a teljes népesség és a biztos pártválasztók körében is.

A Századvég augusztus végén készített közvélemény-kutatása szerint a kormánypártok stabilan őrzik vezető pozíciójukat, a Fidesz előnye továbbra is jelentős az MSZP-hez képest a teljes népesség és a biztos pártválasztók körében is – derül ki a közvélemény-kutató pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Az augusztus 23. és 27. között, ezer ember megkérdezésével készített kutatás szerint a Fidesz támogatottsága a teljes népesség körében 24 százalék, az MSZP-é 14 százalék, míg a biztos szavazó pártválasztók között a nagyobbik kormánypárt jelenleg 40 százalékon, a szocialisták pedig 26 százalékon állnak.

A teljes népesség körében a Jobbik támogatottsága 10 százalék, az LMP-é 6 százalékos, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) 1 százalékon áll a Századvég szerint. Míg a választásukban biztos szavazók 20 százaléka adná voksát a Jobbikra, addig 8 százalékuk az LMP-t juttatná a parlamentbe, a DK viszont csak 3 százalékon áll, azaz egy most vasárnap tartandó választáson nem érné el a parlamentbe jutási küszöböt.

A Századvég friss kutatása során a választókorúak 46 százaléka nyilatkozott úgy, hogy biztosan részt venne egy most vasárnap tartandó parlamenti voksoláson, azaz a választási aktivitás az elmúlt hónaphoz képest stagnál. A pártszimpátiájukban bizonytalanok aránya júliushoz képest nem változott, a megkérdezettek 43 százaléka tartozik ebbe a körbe.

Megkezdődött a TV2-n a Séfek Séfe új évada (videó)
Hétfő este elindult a a Séfek Séfe harmadik évada a TV2-n.
Romániában októbertől indul az oltáslottó
A sorshúzások megszervezését részletező, a gazdasági tárcával közösen kiadott miniszeri rendeletet hétfőn írta alá Cseke Attila megbízott egészségügyi miniszter.
Orbán Viktor: kérdések és válaszok (videó)
Videót osztott meg a miniszterelnök.
Lengyel kormányszóvivő: nem zárják be a Turów bányát
Negatív hatással lenne lengyelek millióinak energiabiztonságára, tágabb értelemben az egész Európai Uniót is veszélyeztetné.
Több mint negyven új fertőzött a megyében
Jótékonysági gálavacsorával köszönték meg a hétvégén Csongrádon azok munkáját, akik hozzájárulnak a koronavírus-járvány leküzdéséhez. Közben a megyében péntek óta 42 új koronavírussal-fertőzöttet regisztráltak.
440 millió forintból fejlődött Székkutas 2020 óta
Lakossági fórumot tartottak hétfőn délután Székkutason, ahol szó esett a vírushelyzetről és a megvalósult, illetve aktuális fejlesztésekről is.