Hallgassa élőben!

Magyar nyomozók segítségével fogtak el a szerbek egy embercsempész bűnszervezetet

Magyar nyomozók információi alapján embercsempész bűnszervezetet fogtak el a szerb rendőrök – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) pénteken a rendőrség honlapján.

A közleményben azt írták, hogy az embercsempész szervezet 2020 elején került a KR NNI látókörébe. A rendőrök megállapították, hogy a Szerbiában tevékenykedő banda ottani állampolgároktól 150-200 euróért útleveleket vesz, majd az azokban lévő fényképeken szereplőkhöz hasonlító koszovói embereket illegálisan lépteti át a magyar–szerb határon.

Az úgynevezett személycserés módszerrel elkövetett bűncselekményért alkalmanként 3000–4500 eurót kaptak a szervezők, akik az illegális bevándorlókat Ausztriába, Németországba vagy más nyugat-európai országba vitették.

Az ügyben a magyar nyomozók a szerb hatóságokkal június 26-án, a Röszke–Horgos autópálya-határátkelőhelyen találkoztak. A folyamatos információcserét követően a szerb rendőrök csütörtökön, a magyar adatokra alapozva tizenegy embert fogtak el – olvasható a honlapon.

Hozzászólások

Népszavazást kezdeményez Salvini
A járványkorlátozások fokozatos feloldására kezdeményez népszavazást a kormánypárt Liga vezetője.
Egyre hatékonyabb módszerek vannak a gyulladásos bélbetegségek kezelésére
Pontosan nem tudni, hogy mi okozza a gyulladásos bélbetegségek kialakulását, de az biztos, hogy kezelésük egyik leghatékonyabb módszere a biológiai terápia. Molnár Tamás, az SZTE SZAKK Belgyógyászati Klinika gasztroenterológusa osztotta meg a legfőbb tudnivalókat a betegségekről.
Bemutatkozott Amerikában Schön Szabolcs
A Dallas FC otthon 1-1-es döntetlent játszott a Houston Dynamóval.
Rekordmagas volt az alkohol halálos áldozatainak száma Angliában és Walesben
Összesen 7423-an haltak meg, húsz százalékkal többen, mint egy évvel korábban.
Így parkolni csak a legprofibbak képesek (videó)
Rendkívül szűk helyre parkolt be egy kamionos egy párizsi építkezésen.
Hétfőn kezdődnek a szakmai vizsgák
A szakképző intézmények oktatóit és diákjait újabb kihívások várják.