Ország-világ

2009.03.12. 15:08

Már Nagy-Britanniában sincs munka a magyaroknak?

Óvatosságra inti a Külügyminisztérium azokat a magyarokat, akik munkát akarnak vállalni Nagy-Britanniában.

A tárca csütörtöki közleménye azzal indokolja a figyelmeztető felhívást, hogy a nemzetközi gazdasági válság Nagy-Britanniát még érzékenyebben érinti, mint a többi uniós tagállamot.

"Drasztikusan csökken az állások száma, a munkanélküliségi ráta kétszer akkora, mint az európai átlag. Nem egyszer előfordul, hogy nagyobb cégek egyik napról a másikra több ezer embert bocsátanak el" - olvasható a Külügyminisztérium felhívásában.

A brit jegybank a következő negyedévre 4 százalékos GDP-csökkenést prognosztizált, emlékeztet a Külügyminisztérium, és hozzáteszi, hogy ezért a magyar munkavállaló számára a helyszínen jóformán lehetetlen állást találni.

A külügyi nyilatkozat szerint egyre gyakrabban történik meg, hogy a munkáltató az érvényes szerződés ellenére sem hajlandó kifizetni a teljes bért, vagy más módon szegi meg a megállapodást.

Ilyen esetekre a Külügyminisztérium ajánlja a bajba került magyaroknak, hogy forduljanak a brit munkaügyi tanácsadó szervezethez, az ACAS-hoz ( www.acas.org.uk , tel: 08457 47 47 47) vagy a Citizens Advice Bureau ingyenes tanácsadó szolgálathoz. ( www.adviceguide.org.uk )

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában