Ország-világ

2009.03.12. 14:31

Másodfokú árvízvédelmi készültség a Berettyón

Másodfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság csütörtök reggel Szeghalomnál, a Berettyó folyó torkolatánál. A védekezési munkálatokban összesen 119-en vesznek részt.

A Berettyón egy nap alatt 22 centimétert emelkedett a vízszint. A folyó ezen a szakaszon jelenleg is árad. Továbbra is elsőfokú árvízvédelmi készültség van a Berettyó felső szakaszán Pocsaj és Berettyóújfalu térségében. A Berettyó mellett a Kállón és az Éren is elsőfokú készültség van érvényben - közölte Bara Sándor megbízott igazgató.

A Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság területén összesen hét szakaszon van belvízvédelmi készültség. A Kati-éren, a Tisza mellett és a Berettyó-Sebes-Körös közötti területen elsőfokú a készültség. Másodfok van érvényben a Hamvas-sárréten, és a Hortobágy-Berettyó mellett.

A térségben összesen, 6000 hektárt borít belvíz. Összesen 11 szivattyú-telep üzemel, naponta több, mint 900 ezer köbméter vizet emelnek át a befogadókba. Az ár- és belvízvédekezésben összesen 119 fő vesz részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában