Ország-világ

2007.01.11. 15:19

Második alkalommal indul a Budapest–Bamako-rali

Második alkalommal rendezik meg a Budapest–Bamako-ralit. A „fapados Dakarnak” is nevezett verseny szombat reggel a budapesti Felvonulási térről indul.

autósport

A tavaly először megrendezett futam olyan népszerqvé vált, hogy idén több mint száz csapat csaknem 250 versenyzője áll rajthoz. A táv valamivel több mint 8200 km, nyolc országot – Magyarország, Ausztria, Olaszország, Franciaország, Spanyolország, Marokkó, Mauritánia, Mali – szel át, és 15 napig tart.
A kalandokon túl még egy nagyon fontos kötelességüknek is eleget tesznek az indulók, mégpedig a jótékonyságnak.
A „flúgos futamon”, amelyen három – verseny, túra, sport – kategóriában vetélkednek, számos ritka autó is indul: van, aki kétütemq Trabanttal, Daciával, de akad, aki éppenséggel egy 1971-es Csepel D–344-essel vág neki a távnak.
Szerencsés esetben magyar világcsúccsal zárulhat az esemény, mivel az egyik csapat a vontatás Guinness-rekordjára hajt. Ehhez valamivel hosszabb útvonalon 8500 km-t kell megtennie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában