Ország-világ

2009.08.05. 18:22

Melegek Nyilai: A Gárda biztosítsa a felvonulást!

A Melegek Nyilai Nemzeti Pinksereg humorral veszi fel a harcot a "nyilasbarbie" és az őt követő szélsőséges meleggyűlölők ellen. Tényleg ez lehet a leghatásosabb eszköz?

Nagy Zoltán

Mit tudnak kezdeni a melegek az ellenük intézett durva verbális támadásokkal, amik akár politikai köntösben is megjelennek? A nyugodt, észérvekkel alátámasztott válaszoktól a befordult hallgatásig széles a skála, ám eddig a humor vajmi kevés szerepet kapott. Ezen változtat a Magyarok Nyilai Nemzeti Pinksereg, ami a szélsőségesen melegellenes szervezetek nyelvi fordulatait átvéve, az ő szóhasználatukkal csinál viccet nézeteikből. Mint elmondják, nem nehéz ezt elsajátítani, elég csak pár szót kicserélni. "Már fejlesztünk is egy webes szoftvert, amely a szélsőjobboldali weblapokat automatikusan melegbarát nyelvezetre fordítja. Nagy sikerre számítunk!" - fűzi hozzá a szervezet.

Turulmadár helyett paradicsommadárról írnak, 12 pontjukban olyan provokatív követelések szerepelnek, mint a "Legyen kötelező a melegfelvonulás mindenkinek!", "Minden jóképű férfi legyen kötelezően homoszexuális!", "Melegebb parlamentet!", "Független homo sajtót!", "Uniót Amszterdammal!", "Kötelező "coming out" típusú átvizsgálást minden parlamenti képviselőnek!". A Jobbik és a Magyar Gárda sem ússza meg: "Morvai vezesse, a Gárda biztosítsa a melegfelvonulást!" - írják egyik bejegyzésükben, utalva Morvai egykori jogvédő tevékenységére. Szándékosan és feltűnően rosszul összetákolt képekkel a saját szájízük szerint "hamisítják" a történelmet, ahogy szerintük a szélsőségesek is teszik.

A Magyar Gárda avatása - pinkesítve

A Magyar Gárda avatása - pinkesítve
"Az elmúlt évek tendenciái, illetve a nemzeti érzéssel nyakon öntött újnáci nosztalgiára adott válaszként akkor fogalmazódott meg bennünk a Melegek Nyilai létrehozásának gondolata, amikor a Jobbik az ún. Betyársereggel karöltve elhatározta, hogy megakadályozza az idei meleg pride-ot. Nemzeti érzésű melegekként nem nézhettük tétlenül, hogy meleg múltunkat és jövőnket holmi fasisztoid csőcselék kisajátítsa, szimbólumainkat ellopja. Így jött létre a Nemzeti Pinksereg. Ráadásul aznap nagyon meleg is volt" - mesél a Melegek Nyilai a kezdetekről.

Arra a kérdésre, hogy hatásos lehet-e a vicc az őket ért támadások ellen, határozott véleményt nyilvánítanak: "A humor a szélsőséges kirekesztő eszmékre adható legjobb válasz. A nevetségessé tétel fegyvere erősebb a politikai közhelyek, felvonulások, chartázások látszatcselekvéseinél. Sajnos azonban attól tartunk, hogy Morvai Krisztina, Vona Gábor és a magyar gárda nem viccel. Ha pedig igen, akkor rossz viccről van szó."

var so = new

SWFObject("http://csp.picsearch.com/players/mediaplayer.swf?customimage=http%3A//csp.picsearch.com/img/K/l/Z/9/thumb_KlZ9z8Lfqi_lcWHS2iCe8Q/6.jpg&playlist=http%3A//csp.picsearch.com/playlist%3Fauth%3DtPVBMDeebPeLW2oefStC64MHfHFHOLJpDLEkdOfgk-o16peNrrNvJI_okYIjlDVqfoHXNPMQxmDnRcw1JpBjv0u4Pzf6p7xk2MqjtFXjqfD-RgbXi5DXduGvBewNOZkWgf4Jbn8e16L-EW1JGMB3EzOeQz4PBVoqJDA_hOoazqrqml7rkH0cUJanciY1uC6Vsu9SVze-6hgbdGUiBzu5_G3HokF9oYgT&fullscreenpage=fullscreen%3Fpermaid%3DKlZ9z8Lfqi_lcWHS2iCe8Q&fsreturnpage=main%3Frequest%3Dframe%26permaid%3DKlZ9z8Lfqi_lcWHS2iCe8Q&repeat=list&allowfullscreen=true&", "mediaplayer", "400", "337", "8", "#F5F5F5");

so.addParam("quality", "high");

so.addParam("width", "400");

so.addParam("height", "337");

so.addParam("allowScriptAccess", "always");

so.addParam("allowFullScreen", "true");

so.write("KlZ9z8Lfqi_lcWHS2iCe8Q");

// ]]>


A Melegek Nyilai Nemzeti Pinksereg 12 pontja
Morvai Krisztina, akit ők szimplán csak "nyilasbarbie"-nak neveznek egyébként még nem reagált a szervezet létrejöttére, követői azonban máris befenyítettek. Ám a Melegek Nyilai nem fél, mint mondják: féljenek inkább ellenfeleik a "globális felmelegedéstől". Nem rettennek meg a Meleg Méltóság Menete elleni reakcióktól sem. Úgy gondolják az évben elég nap, Budapesten elég utca van arra, hogy az ellenzők elkerüljék a felvonulást. "Persze a legelvakultabb meleggyűlölők általában maguk is látens homoszexuálisok - azt gyűlölik másokban, amit önmagukban sem tudnak elfogadni. Így nem meglepő, hogy az utcakövet hajigálókat időnként a meleg partnerkereső weboldalakon is viszontlátjuk" - tesznek rá egy lapáttal.

Tagjaik anonimitását meg kívánják őrizni, azonban azt ígérik, a megfelelő időben mindenre (szivárványszínű) fény derül. "Adjon az Isten - Melegebb jövőt!" - búcsúznak hivatalos köszönésükkel.

A közelmúltban egy másik humoros homofóbia elleni videó is napvilágot látott, amelyben magyar művészek tátikáznak egy popszámra a tolerancia jegyében:

var so = new

SWFObject("http://csp.picsearch.com/players/mediaplayer.swf?customimage=http%3A//csp.picsearch.com/img/w/w/u/6/thumb_wwu6f3BLV67tV55REy0skw/3.jpg&playlist=http%3A//csp.picsearch.com/playlist%3Fauth%3DIhbSpZHqKfQ4Uwzp1NgADlQNNiuctsVuiXy2tIzWdo7iZA8cCo6beQXowd0XrkkCPJqUcpnoFg3Pixv7BgmQlJ7YHjrQVCPqnB0h5_ofMDT5T8sFh_vQsQ3dKdmvAMcilTAXJigNaV_KSb2hemNNo-JizWJiloWWQ6ImaTtgsYYTPUriF6UxBDV-NIJIBSBQ4PK_HKchtjUOV1pej9LKh-Kr_tVvUCa1&fullscreenpage=fullscreen%3Fpermaid%3Dwwu6f3BLV67tV55REy0skw&fsreturnpage=main%3Frequest%3Dframe%26permaid%3Dwwu6f3BLV67tV55REy0skw&repeat=list&allowfullscreen=true&", "mediaplayer", "400", "337", "8", "#F5F5F5");

so.addParam("quality", "high");

so.addParam("width", "400");

so.addParam("height", "337");

so.addParam("allowScriptAccess", "always");

so.addParam("allowFullScreen", "true");

so.write("wwu6f3BLV67tV55REy0skw");

// ]]>

Magyar művészek tiltakozása a homofóbia ellen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában