Ország-világ

2010.12.21. 12:48

MSZP: a Fidesz nem kedveli a dolgozókat

Az MSZP szerint a kormány magának és támogatóinak, talpnyalóinak mindent megad, a dolgozóknak semmit, mindez ellen viszont tiltakozni nem lehet majd, mert korlátozzák a sztrájkjogot.

Török Zsolt szóvivő az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, hogy a "Nemzeti Átverés Kormánya" a szólásszabadság korlátozása, a demokrácia lábbal tiprása és a nyugdíjpénztártagok kifosztása után a dolgozók utolsó jogosítványait is elveszi.

"Ha létezik munkásellenes kormányprogram, akkor a Fidesz-KDNP-kormányé az. Sőt, most már azt is elveszi tőlük, hogy ez ellen tiltakozhassanak" - fogalmazott.

A sztrájkjog korlátozásával "kiveszik a dolgozó magyar emberek kezéből a kormány zsarnok politikájával szembeni tiltakozás egyik eszközét, ahogy tették ezt a népszavazás korlátozásával is", a közmunkaprogramokra jutó összeget megfelezték, a köztisztviselőket és a közalkalmazottakat is indoklás nélkül ki lehet rúgni, a cafeteriát maximalizálták, 25 ezer fős létszámleépítésre készülnek a közszférában, kirúgási hullámmal fenyegetik mindazokat, akik nem azt akarják, amit ők követelnek, az egykulcsos személyi jövedelemadóval miniszterek, államtitkárok, képviselők és gazdagon megfizetett kegyenceik zsebét azzal tömik meg, amit a dolgozó magyar emberektől vesznek el - sorolta Török Zsolt.

Az a magatartás jellemzi őket, hogy saját maguknak és a gazdagoknak olyan pénzből adnak, amit az átlagos vagy átlag alatti keresetűektől vesznek el - áll az MSZP szóvivőjének közleményében, amely úgy zárul: "maguknak és gazdag támogatóiknak, talpnyalóiknak mindent, a dolgozóknak semmit. Mindez ellen viszont tiltakozni nem lehet majd, mert korlátozzák a sztrájkjogot. Ez a Fidesz demokráciája".

Címkék#Fidesz#MSZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában