Ország-világ

2009.03.08. 19:23

Nemi erőszak címén vádolják a volt izraeli államfőt

Nemi erőszak és más szexuális vétségek miatt vádat emelnek Mose Kacav volt izraeli államfő ellen - közölte vasárnap az izraeli igazságügyi minisztérium.

Delmagyar.hu

A tárca közleménye szerint Meni Mazuz főállamügyész úgy döntött, hogy nemi erőszak és más szexuális vétségek miatt vádat emel Kacav ellen, aki idegenforgalmi miniszterként és államfőként követte el a terhére rótt bűntényeket.

Emellett az ügyészség az igazságszolgáltatás akadályoztatása címén is vádat emel a volt államfő ellen. A főállamügyész azután döntött a vádemelésről, hogy megbízhatónak találta a felperesek tanúvallomásait, és úgy értékelte, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok elegendőek a vádelemeléshez.

Nemi erőszak címén vádat emelnek a volt izraeli államfő ellen.

Nemi erőszak címén vádat emelnek a volt izraeli államfő ellen.
Kacav két héttel hétéves mandátuma lejárta előtt, 2007 júniusában kényszerült lemondani, miután négy korábbi női beosztottja beperelte nemi erőszakért, zaklatásért és szeméremsértésért. Tavaly áprilisban Kacav elutasította a neki felajánlott vádalkut, amely keretében az ügyészség ejtette volna a legsúlyosabb vádakat, köztük a nemi erőszak vádját.

Kacav egyik munkatársa közölte vasárnap az izraeli rádióval, hogy a volt elnök örül az ügyészség döntésének, mivel ezzel lehetősége nyílik arra, hogy a bíróság előtt bebizonyítsa ártatlanságát.

Elmarasztaló ítélet esetén a 63 éves politikust akár 16 évi szabadságvesztésre is elítélhetik.

Címkék#Izrael

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában