Ország-világ

2014.03.07. 11:29

Nyolcpontos programot hirdet az ellenzéki pártszövetség

A lista elemeit az MSZP, az Együtt-PM, a Liberálisok, a DK és a MoMa is elfogadta és támogatja.

MTI

Nyolc pontban foglalta össze ígéreteit az ellenzéki szövetség - írja a Népszabadság és a hvg.hu pénteken.

Mindkét lap arról számol be: a lista elemeit az MSZP, az Együtt-PM, a Liberálisok, a DK és a MoMa is elfogadta és támogatja.

Az ígéretek között szerepel 250 ezer "valódi munkahely" létrehozása a nyílt munkaerőpiacon, valamint nettó 100 ezer forintos minimálbér, amelyet a munkáltatók adó- és járulékterheinek emelkedése nélkül kívánnak megvalósítani. A baloldali összefogás pártjai a mikrovállalkozásoknak levonhatóvá tennék a társasági nyereségadóból a béreket terhelő adót, járulékokat; csökkentenék az alapvető élelmiszerek árát; továbbá „végleges és fenntartható rezsicsökkentést" ígérnek.

Az érintett pártok emellett havi 24 ezer forintig igénybe vehető gyógyszertámogatást ígérnek 65 éves kor fölött, havi 100 ezer forint nyugdíj alatt; s csökkentenék a kórházi várólistákat. A nyolcadik programpont a gyermekszegénység felszámolása - olvasható a Népszabadságban és a hvg.-hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában