Ország-világ

2009.04.01. 08:39

Összevertek egy orosz emberjogi aktivistát

Oroszország - Súlyos állapotban került kórházba egy orosz emberjogi aktivista, miután az utcán összeverték - jelentette több forrás szerdán. Lev Ponomarev a Kreml ismert bírálójának számít.

Az orosz Echo Moszkovi rádiócsatorna értesülései szerint Lev Ponomarevet otthona közelében három férfi támadta meg. Az "Emberjogokért" elnevezésű szervezet szóvivője szerint a csoport vezetőjét súlyos állapotban vitték kórházba. Jevgenyij Ihlov szerint minden jel arra mutat, hogy a tevékenységével összefüggésbe hozható a férfi bántalmazása.

A Interfax hírügynökség Ponomarev lányára hivatkozva azt közölte, hogy a támadók csak a mobiltelefonját vitték el, más értéktárgyait nem. "Nyilvánvaló, hogy nem rablás történt, de nem tudjuk, hogy mi váltotta ki valójában ezt az agressziót" - mondta Jelena Liptszer.

A Kreml ismert bírálójának megverése miatt felháborodtak az orosz és a nemzetközi civil szervezetek is. Az egyik legismertebb amerikai jogvédő szervezet, a Human Rights Watch visszataszítónak nevezte a támadást, amely "jól példázza, hogy az orosz civil szervezeteknek milyen légkörben kell dolgozniuk".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában