Ország-világ

2008.01.09. 08:13

Ötvenmillió ment el egészségügyi tanulmányokra

Tavaly 19 esetben kért fel külsőst az egészségügyi kormányzat, hogy készítsen tanulmányt. Erre a célra összesen 48 millió forintot költöttek. A legjelentősebb munkát az ESKI készítette az ágazati reformról.

Kommunikációval kapcsolatban nem, más szakmai kérdésekben viszont gyakran kérte ki külső szakértők véleményét az egészségügyi kormányzat, mely tavaly összesen 19 esetben kért fel céget vagy intézményt tanulmányok elkészítésére, e célra 48 millió forintot költöttek.

Az egyik legjelentősebb munkát az Egészségügyi Stratégiai Kutató Intézet (ESKI) készítette a minisztérium megbízásából. Az intézet munkatársai több mint kétszáz oldalon elemezték az ágazati reform eddigi hatásait és eredményeit, illetve külföldi példákon keresztül igyekeztek alátámasztani a több-biztosítós rendszer hazai létjogosultságát.

A szaktárca októberben kinevezett államtitkára által vezetett intézetben állították össze azt a háttértanulmányt is, amelyet az egészségpénztári törvényhez csatoltak decemberben.

A többi külső tanulmány többsége jellemzően a reformmal kapcsolatos, illetve a biztosítási rendszer átalakításához kötődik, különös tekintettel a nemzetközi tapasztalatokra. Néhány írás a minisztérium felügyelete alá tartozó intézmények vizsgálatáról, illetve ellátási feladatok szervezésének modellezéséről szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában