Ország-világ

2015.04.27. 15:13

Pótlékkal segítené a kistelepülések közalkalmazottait az MSZP

A jövő évi költségvetésből kiszivárgott információk alapján 2016-ban nagyon nehéz helyzetben lesznek a kistelepüléseken élő - mondta Tóbiás József.

Az MSZP azt javasolja, hogy az iparűzési, a gépjármű- és a személyi jövedelemadó elvont része is kerüljön vissza a kistelepülések önkormányzataihoz, az ott dolgozó közalkalmazottakat pedig külön pótlék segítse.

Erről [namelink name="Tóbiás József"], a szocialisták elnök-frakcióvezetője beszélt a pártja képviselőcsoportjának hétfői ülését követő sajtótájékoztatón.

Kiemelte, a jövő évi költségvetésből kiszivárgott információk alapján 2016-ban nagyon nehéz helyzetben lesznek a kistelepüléseken élők, vagyis tovább nő majd a társadalmi egyenlőtlenség.

Az MSZP azt szeretné elérni, hogy a már idéntől kevesebb forrásból gazdálkodó önkormányzatoknak ismét legyen elég mozgásterük a szociális feszültségek enyhítésére - mondta Tóbiás József.

Tóbiás József szólt arról is, hogy a jegybanktörvény parlamenti napirenden szereplő módosítása világossá tette számukra, hogy abban tehermentesíteni akarják Matolcsy Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökét a Quaestor ügyben felmerült felügyeleti hiányosságok miatt jogi felelősség alól és a jövőben is korlátozni akarják az ő ellenőrizhetőségét. "Továbbra is fenntartjuk, hogy ezen törvényjavaslat alapján [namelink name="Matolcsy György"] megbukott és mennie kell" - fogalmazott.

Az üzletek kötelező vasárnapi zárva tartását érintő módosításokra vonatkozó kérdésre válaszolva az MSZP vezetője elmondta, kizárólag az erről szóló jogszabály eltörlését támogatják, hiszen a kezdetektől mondták, hogy a zárva tartás mindenkit zavar, azt is aki dolgozni szeretne és azt is, aki vásárolni.

A trafikokban elkövetett bűncselekményekkel kapcsolatban Tóbiás József azt kérdezte, a kormánynak az elmúlt időszak rablásai, verései, valamint gyilkossága után mennyi időre van szüksége, hogy beismerje: nem a helységek belsejét eltakaró fólia a probléma, hanem a trafikokat létrehozó törvény.

Címkék#MSZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában