Ország-világ

2014.12.18. 07:19

Putyin napjai meg vannak számlálva?

Az ex-miniszterelnök szerint igen. Mihail Kaszjanov szerint Putyinnak választania kell, hogy tovább fokozza a politikai feszültséget vagy elfogadja, hogy távozásra kényszerül.

A zuhanó olajár és és az ukrajnai válság miatt hozott nyugati büntetőintézkedések mellett [namelink name="Vlagyimir Putyin"] államfő rossz gazdaságpolitikáját tartja az Oroszországot sújtó pénzügyi válság okának [namelink name="Mihail Kaszjanov"] volt orosz miniszterelnök, aki szerint az elnök napjai meg vannak számlálva hivatalában, és jövőre "alapvető" döntéseket kell meghoznia.

Az 57 éves ellenzéki politikus - Putyin korábbi szövetségese - a Reutersnek adott, a hírügynökség által szerda éjjel ismertetett interjúban azt mondta, az államfőnek választania kell, hogy tovább fokozza a politikai feszültséget vagy elfogadja, hogy távozásra kényszerül, és beleegyezik az előre hozott szabad választásokba. "Így csendben távozhatna, nem hiszem ugyanis, hogy megnyerne egy szabad és tisztességes elnökválasztást" - fogalmazott Kaszjanov, aki 2004-ig volt kormányfő.

Arra reagálva, hogy Vlagyimir Putyin népszerűsége szárnyal a Krím félsziget annektálása óta, neki viszont kevés támogatója van, azt mondta, az ellenzék már a jövő év elején gyorsan növelni tudná táborát, amennyiben a gazdasági válság tovább súlyosbodik.

Az elnök eddig nem nyilatkozott a rubel árfolyamának utóbbi napokban tapasztalt zuhanásával és a jegybank drasztikus mértékű alapkamat-emelésével kapcsolatban, de a kérdést várhatóan nem kerülheti meg csütörtöki év végi sajtótájékoztatóján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában