Ország-világ

2007.01.17. 15:19

Soroksáron találtak illegálisan behozott szemetet

Egy soroksári telephelyen és egy kiskunhalasi szeméttelepen is találtak Németországból származó, illegálisan beszállított szemétbálákat. Az eddigi adatok szerint a bűncselekmény szálai Bács-Kiskun megyébe futnak össze.

Egy soroksári telephelyen 150 bála illegálisan Németországból behozott szemetet találtak - ismertette a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Mihályné Bornemisza Eleonóra hozzátette: nagy a valószínűsége, hogy a körözés alatt álló Pető Ferenc szállíttatta erre a telephelyre is a szemétbálákat, és az eddigi adatok alapján úgy tűnik, a bűncselekmény szálai Bács-Kiskun megyébe futnak össze.

A szóvivő kifejtette: szerdán arról értesítették őket, hogy egy kiskunhalasi szeméttelepen is találtak nagyobb mennyiségű, valószínűleg szintén Németországból, illegálisan behozott szemétbálákat, melyek egy részét már megpróbálták ismeretlen személyek szétteríteni.

December óta eddig Bács-Kiskun, Komárom-Esztergom és Pest megyében találtak a rendőrök Németországból származó, illegálisan Magyarországra szállított szemétbálákat, melyek száma megközelíti a négyezret. Az ügyben tíz embert gyanúsítanak, négyen előzetes letartóztatásban vannak, illetve három gazdasági társaság ellen folyik nyomozás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában