Súlyos erdőtűz pusztít Gran Canaria hegyeiben

Számos település lakóit kitelepítettek a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canarián, ahol súlyos erdőtűz pusztít a hegyekben.

Mintegy ezer embert szállítottak biztonságos helyekre, különösen Tejeda, Artenara és Galdar településeket veszélyezteti a tűz – írta vasárnap Twitter-üzenetben a katasztrófavédelem. A tűzoltók repülőgépről és helikopterekről is oltják a lángokat, amely mintegy ezer hektáron pusztít – mondta újságíróknak Angel Victor Torres, a Kanári-szigetek elnöke. Torres szerint még nem tudták megállítani a lángok terjedését.

A gomolygó füst a szomszédos Teneriféről is látható. A tűz a sziget székhelyétől, Las Palmastól mintegy 20 kilométerre ütötte fel a fejét, és a településeken kívül veszélyezteti a turisták körében népszerű sziget nyugati részén elterülő Tamadaba Nemzeti Parkot is. A La Vanguardia napilap a helyi hatóságokra hivatkozva arról írt, hogy valószínűleg egy 55 éves férfi okozta a tüzet, aki egy esküvői ünnepséghez forrasztást végzett. A férfit még szombaton őrizetbe vették.

Az Atlético Madrid két tagja is megfertőződött koronavírussal
A nevüket nem hozták nyilvánosságra.
Étkezésnél is használható szájmaszkot mutatott be egy japán étteremlánc (videó)
Egy hagyományos szájmaszk és egy papírszalvéta ötvözete.
A Rákosmente otthonából hozta el a három pontot a HFC
A hetedik percben megszerzett előnyét megőrizte, és 1–0-ra győzött a Rákosmente vendégeként a Hódmezővásárhelyi FC a labdarúgó NB III. Közép csoportjának második fordulójában.
Elhunyt Ruth Gassmann, a Helga című szexuális felvilágosító filmek főszereplője
Annak idején nézők milliót csalta a mozikba.
Segítséget nyújt a Debreceni Egyetem orvos- és mentőcsoportja Libanonban
A zavargások miatt azonban a vártnál korábban be kellett fejezniük a munkát.
A hivatalos exit poll szerint Lukasenka simán győz
A választási bizottság tájékoztatása szerint az ellenzéki jelölt a voksok 6,8 százalékára számíthat.