Svédországban elítéltek egy üzbég férfit terrorizmus vádjával

Hét év börtönbüntetésre ítéltek pénteken egy üzbég férfit Svédországban terrorizmus vádjával.

A Solna kerületi bíróság pénteki határozata szerint a 46 éves David Idrissont börtönbüntetése letöltését követően kitoloncolják Svédországból.

Patrik Alm bíró újságíróknak elmondta: Idrisson robbantásos merényletet tervezett elkövetni az Iszlám Állam dzsihadista szervezet nevében, ehhez vegyszereket szerzett be és útmutatót olvasott el a robbanószer elkészítéséről egy üzenetküldő platformon.

Egy üzbég és egy kirgiz férfit, akik ellen hasonló pontokban emeltek vádat, mint Idrisson ellen, felmentettek – közölte a bíró. A héten korábban már kiengedték őket az őrizetből – tette hozzá.

Vitézy Dávid: a BKK hibája miatt azok szenvednek, akik értünk dolgoznak
Sok tízezer ember háborodott fel szerda reggel, amikor szembesült azzal, hogy a BKK mostantól a szombati menetrend szerint közlekedteti a járatait.
Életveszélyes sérülést okozva bántalmazta a szomszédját
A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a hódmezővásárhelyi férfivel és barátjával szemben, akik tavaly októberben egy délután több alkalommal is bántalmazták az egy férfit.
A tilalom ellenére is misézik egy lelkipásztor, mert Isten ezt mondta neki
Egy louisianai lelkipásztor már hatszor megszegte a koronavírus-járvány miatt elrendelt istentisztelet-tilalmat.
Ma újra átélhetjük a portugálok elleni 3-3-mat
Az M4 Sport – folytatva a múltidézést – szerdán 20 órától megismétli a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság egyik legemlékezetesebb mérkőzését, a Magyarország-Portugália (3-3) találkozót.
Kövesse nálunk élőben az Operatív Törzs szerdai tájékoztatóját!
Ma is 11 órától tartja a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős Operatív Törzs a napi sajtótájékoztatóját, amelyet itt is követhet élőben.
Így jutott el a francia kormány az egészségügyi maszkok importálásáig
Alig több mint két hónapja még úgy nyilatkozott az akkori francia egészségügyi miniszter, hogy bőven van az országban védőfelszerelés.