Ország-világ

2011.07.26. 23:19

Szeptembertől alma is lesz a Happy Meal-menüben

Almával teszi egészségesebbé gyermekmenüit a McDonald's - jelentette be kedden az étteremhálózat.

Kevesebb sült krumpli lesz a gyerekeknek szánt Happy Meal-menüben, viszont alma is jár majd hozzá - jelentette be kedden a McDonald's étteremhálózat.

A gyorsétteremlánc szeptembertől vezeti be a változtatásokat fogyasztói csoportok nyomására, amelyek azt akarják elérni, hogy egészségesebb legyen - kevesebb cukrot, sót és kalóriát tartalmazzon - a gyermekmenü.

2012 első negyedévére a McDonaldís mind a 14 ezer amerikai éttermében a megreformált, kevesebb mint 600 kalória energiatartalmú gyermekmenüt szolgálják fel. Az étteremlánc azt is vállalta, hogy 2020-ra az összes amerikai menüjében csökkenti a só-, cukor-, zsír- és kalóriatartalmat.

Cindy Goody, a McDonald's illetékes igazgatója arra is ígéretet tett, hogy többféle zöldség, gyümölcs és teljes értékű gabona is megjelenik az étlapon.

A gyermekmenü egyébként nem lesz drágább, és továbbra is jár majd hozzá a játék - egészítette ki a felsorolást Jan Field, az étterembirodalom amerikai elnöke.

A Burger King Corp, a DineEquity Inc IHOP vállalata és még több mint tucatnyi más étteremlánc jelentette be a júliusban, hogy támogatják az iparág gyerekeknek egészségesebb ételeket kínáló programját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában