tragédia

2020.07.25. 18:46

Társasházba csapódott egy repülőgép Németországban, hárman meghaltak

Egy kétéves kisgyerek túlélte a balesetet, de édesanyja életét vesztette.

Wesel, 2020. július 25. Tûzoltók munkában, miután ultrakönnyû repülõgép zuhant egy ház tetõtéri lakására, amely kigyulladt, és három ember életét vesztette a németországi Wesenben 2020. július 25-én. A lakásban egy nõ és kétéves gyermeke tartózkodott, aki könnyebb sérülést szenvedett. A három halálos áldozat feltehetõleg az anya és a gép két utasa.

Forrás: MTI / AP / DPA / David Young

Fotó: David Young

Hárman meghaltak, amikor kisrepülőgép csapódott egy társasházba Németországban, Észak-Rajna-Vesztfáliában, Wesel városában – írja a Bild német lap alapján az Origo.

Tűzoltók a helyszínen
Fotó: MTI / EPA / Sascha Steinbach

A lap információi szerint a ház tetejébe csapódott az ultrakönnyű gép, a tető pedig ezután kigyulladt. A tűzoltók oltás közben egy kisgyereket találtak, aki könnyebben sérült. Valószínűleg az egyik lakásban lakott.

A balesettől nem messze a rendőrök egy ernyőt találtak, amelyről azt feltételezik, hogy a repülő fékező ernyője lehetett.

Egy közelben lakó férfi a Twitteren azt írta, hogy elképesztően nagy robajjal ütközött a repülő a háznak.

A Bild úgy tudja, hogy az egyik halott a pilóta.

Frissítés:

A Bild szerint ketten a repülőn haltak meg, a harmadik áldozat egy nő, aki 2 éves gyerekével a tetőtéri lakásban lakott, amelybe a gép becsapódott. A gyerek túlélte a balesetet, nincs komolyabb baja. A lakás teljesen kiégett.

Egy szemtanú arról beszélt a lapnak, hogy látta a robbanást, amely olyan volt, mintha egy tűzgolyó lett volna az égen.

Borítókép: tűzoltók munkában a tragédia után

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában