Hallgassa élőben!

Tavasszal kerül az Országgyűlés elé a nagy technológiai vállalatok hazai működésének szabályozása

Semmi mást nem szeretnénk elérni a nagy tech cégekkel szemben, mint a törvényes, átlátható és ellenőrizhető működést – írta az igazságügyi miniszter.

Elkezdjük – indította bejegyzését Varga Judit.

A posztjában azt írta, konzultálva a témában illetékes állami intézmények vezetőivel, az Igazságügyi Minisztérium tavasszal törvényjavaslatot fog az Országgyűlés elé terjeszteni a nagy technológiai vállalatok hazai működésének szabályozásáról.

Semmi mást nem szeretnénk elérni a nagy tech cégekkel szemben, mint a törvényes, átlátható és ellenőrizhető működést. Semmi mást, mint ami a többi cégre, nagyvállalatra vagy kisvállalkozóra is vonatkozik. Továbbra is együttműködünk az Unió hasonló irányú szabályozásának előkészítésében, de az elmúlt időszak eseményei megmutatták, hogy gyorsabban kell lépnünk az emberek védelme érdekében. Hiszen ma már önkényesen bárki lekapcsolható az on-line térből bármilyen hivatalos, átlátható, tisztességes eljárás és jogorvoslat lehetősége nélkül – fogalmazott.

Lekapcsolhatóak a pékek, fodrászok, nyugdíjasok, tanárok, kis- és nagyvállalatok valamint állami vezetők is – részletezte Varga.

Az igazságügyi miniszter felhívta a figyelmet, a szándékos, ideológiai vagy üzleti érdekből történő digitális károkozás Magyarországon sem maradhat többé következmények nélkül!


Dosszié

Hozzászólások

hirdetés
Jótanácsokkal segítik a versenyzőket A Dal 2021 házigazdái
Nagy István: a járvány ellenére zavartalan az élelmiszerellátás
A mezőgazdasági fejlesztések is országszerte folytatódnak.
Kína Sinopharm oltóanyagot szállít Csehországnak
A csehek eddig csak az Európai Unióban engedélyezett vakcinákat használták.
Lecsaptak a rendőrök a kegyetlen állatviadal szervezőire: 24 kutyát mentettek meg (videó)
Huszonnégy kutyát helyeztek biztonságba, miután a rendőrök állatviadal szervezőit fogták el Kistokajban, Egerben és Rakacán.
Félmillióan kaphatnak oltást a jövő héten Magyarországon (videó)
Dömötör Csaba államtitkár Facebook oldalára feltöltött videóból kiderül, melyik vakcinával hány ember kaphatja meg az oltását.
Soron kívül kapott vakcinákat az EU-tól Csehország, Szlovákia és Ausztria
Az értesülést Andrej Babis cseh kormányfő megerősítette.
Jobbikos képviselő füstgránátja okozott milliós kárt az Országgyűlés Irodaházában
Nem sérült meg senki, de a füst akkora volt, hogy aktiválta a tűzjelző rendszert és működésbe lépett a tűzvédelmi rendszer.