Többen meghaltak egy dél-afganisztáni öngyilkos merényletben

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy ellenőrző pontnál a dél-afganisztáni Hilmend tartományban, öt civil és négy katona életét vesztette – közölték csütörtökön helyi források, a tálibokat nevezve meg támadóként.

A bejelentés szerint a terrorista nekihajtott az épületnek, így hozta működésbe az autóban elhelyezett pokolgépet.

A tálibokkal folytatott béketárgyalásokat felügyelő afgán nemzeti megbékélési tanács elnöke a héten a szomszédos Pakisztánba látogatott, hogy nyomást gyakoroljon a radikálisokra a támadások leállításának érdekében.

Noha Kabul és a tálibok közt szeptember 12-én béketárgyalások kezdődtek Dohában, Abdulla Abdulla a múlt héten azt mondta, hogy az erőszak mértéke változatlanul nagy Afganisztánban.

Az afgán belügyminisztérium a múlt héten arról tájékoztatott, hogy 98 civil vesztette életét és további mintegy 230 sebesült meg az Afganisztán-szerte dúló erőszakban az azt megelőző két hétben.

Hozzászólások

Elérte az IKV-t a koronavírus
Szigorítanak a beléptetési rendszeren a koronavírus miatt a Szegedi Törvényszéken, ahol több helyre is raktak ki kézfertőtlenítőket.
Agrárcsatát nyertünk: segítheti a gazdákat a közös agrárpolitika (videó)
A magyar gazdák versenyképes fejlődését garantálja az agrártámogatások újonan elfogadott rendszere.
ÚtOn: Teljes hosszában torlódik a Felső Tisza-part
Erősödik a forgalom mindenfelé, a bevezető utakon elsősorban befelé vannak többen, a körutakon, sugárutakon mindkét irányban sokan közlekednek.
Szexrobotot akart venni a magyar énekes, mert sokat volt egyedül
Bebe, a LifeTV Bréking című műsorában beszélt arról, hogy megfordult a fejében beszerez egy nem szokványos szexuális segédeszközt magának...
Giorgia Meloni ismételten köszönetet mondott Orbán Viktornak
Ugyanúgy látják Európa távlatait és küldetését.
Kevesebb helyen, szűkebb körben tartanak megemlékezéseket
Az 1956-os forradalom és szabadságharc 64. évfordulója alkalmából a hagyományosan már október 22-én kezdődő megemlékezéseket a koronavírus-járvány miatt idén csak szűk körben tartják vagy egyáltalán nem rendezik meg. Mától Budapest ikonikus helyszínein korabeli fotók, este fényfestések lesznek láthatók. Október 23-án, pénteken a zászlófelvonást követően átadják a Magyar Becsületrendet.