Túl van az életveszélyen a londoni Tate Modern múzeum teraszáról ledobott kisfiú

A hatéves gyereket vasárnap délután dobta le a 10 emelet magasból egy 17 éves tinédzser.

A hatóságok hétfői tájékoztatása szerint túl van az életveszélyen a londoni Tate Modern múzeum kilátóteraszáról előző nap ledobott kisfiú, bár az állapota még mindig válságos.

A hatéves gyereket vasárnap délután dobta le a 10 emelet magasból egy 17 éves tinédzser, akit emberölés kísérlete miatt a helyszínen őrizetbe vettek. Indítéka egyelőre ismeretlen.
    
A kisfiú öt emeletet zuhant, mentőhelikopterrel szállították kórházba, de azt nem hozták nyilvánosságra, hogy melyikbe. Azt viszont közölték, hogy a fiú francia, és a szüleivel volt a múzeumban.
    
A rendőrség, amely szerint nincs arra utaló jel, hogy az elkövető ismerte az áldozatát, várja a szemtanúk jelentkezését.
   
A Tate Modern az Egyesült Királyság legnépszerűbb turistalátványossága, 2018-ban 5,9 millió látogatója volt. Az intézmény szorosan együttműködik a nyomozást vezető hatóságokkal. A múzeum hétfőn kinyitott, de a kilátóteraszra nem engedték ki az embereket.

Vasárnap írtuk:

Lehajítottak egy hatéves gyereket a londoni Tate Modern múzeum teraszáról vasárnap – közölte a brit főváros rendőrsége, hozzátéve, hogy a bűncselekmény elkövetőjét, egy 17 éves kamaszt emberölés kísérletének gyanúja miatt őrizetbe vették.

A hatéves fiú öt emeletet zuhant a London belvárosában lévő múzeum tizedik emeletén lévő kilátóteraszról. A gyereket válságos állapotban szállították kórházba.

A rendőrség szerint nincs arra utaló jel, hogy az elkövető ismerte az áldozatát.

A Tate Modern volt 2018-ban az Egyesült Királyság legnépszerűbb turistalátványossága, 5,9 millió vendége volt. 

Utánpótlás-nevelő programot indít a Ferrari
Ausztráliában próbálják felkutatni a tehetségeket.
Jut idő a részletekre
Szeged napja alkalmából Szeged sportjáért elismeréseket kaptak összesen négyen. Sorozatunkban a díjazottakkal beszélgetünk, harmadikként Gardi Dominikával.
Lassan tér vissza az utazási kedv
Lassan visszatér az élet a megszokott medrébe, a turizmus is éledezni kezd, megnyíltak a szállodák és a fürdők is a megyében. A szállásadók bizakodóak, bár a jelenlegi helyzetben már az 50 százalékos kihasználtságnak is örülnek.
Az álhírek továbbra is a koronavírus-törvényt próbálják napirenden tartani
A sajtóorgánumok mellett több ellenzéki politikus is igyekezett a kormányzatot úgy beállítani, mint aki visszaél a különleges jogrend jelentette jogosítványokkal.
Dokumentumfilm mutatja be a magyar reformátusság trianoni tragédiáját (videó)
A harmincperces alkotásból kiderül, miként szakította szét a diktátum az egyház közösségét.
Jogi szempontból a Hableány tragédiája nem egy bonyolult ügy
Nem figyelt eléggé a kapitány – foglalta össze a sétahajót üzemeltető cég ügyvédje.