Ország-világ

2009.04.16. 21:10

Ujhelyi államtitkár lesz

Az MSZP egyik alelnöke, Ujhelyi István lesz a Miniszterelnöki Hivatal egyik államtitkára. A MeH-ben ma már ki is neveztek négy embert a posztra. Köztük Baja Ferencet és Szigetvári Viktort.

Delmagyar.hu

A szegedi politikus elmondta: hetekkel ezelőtt jelezte, hogy nem szeretne miniszter vagy államtitkár lenni. Az azóta megválasztott kormányfő akkor tudomásul is vette döntését, az elmúlt napokban zajló egyeztetések során azonban mind a Lendvai Ildikó-vezette pártelnökség, mind Bajnai Gordon egyértelművé tette számára: szerepvállalása nélkülözhetetlen az MSZP, a parlament és a kormányfő közti kapcsolattartásban.

– Nehéz szívvel mondtam igent, de így tiszta a lelkiismeretem – fogalmazott Ujhelyi, aki azt is hozzátette: Gyurcsány Ferenc kormányából annak idején azért távozott, mert nem látott garanciát arra, hogy az ország előtt álló feladatokat a kisebbségi kabinet képes hosszú távon megoldani. Most viszont úgy érzi, az új miniszterelnököt és a válságkezelő kormány működését támogatnia kell. Ugyanakkor hangsúlyozta: szegedi munkáját ezek után is ugyanúgy ellátja majd.

Kinevezése azt jelzi, hogy mind az MSZP, mind a kormányfő fontosnak tartja: legyen a szocialistáknak még egy olyan meghatározó politikusa, amely része a politikai döntéshozatal centrumának. Állítólag Ujhelyi először húzódzkodott a feladattól, de a pártvezetés és Bajnai Gordon kérésére igent mondott. Hangsúlyozottan nem közigazgatási teendők ellátása lesz a feladata.

Közben a kormányszóvivő bejelentette: kinevezték a Miniszterelnöki Hivatal négy új államtitkárát. Csizmár Gábor a társadalompolitika összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter tevékenységében közreműködő államtitkárként, Baja Ferenc infokommunikációért felelős államtitkárként, Szigetvári Viktor a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető államtitkárként, Tordai Csaba pedig jogi és közigazgatási államtitkárként látja el feladatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában