Ország-világ

2007.12.12. 08:23

Végzetes mandulaműtét: nem az orvosok mulasztottak

Az igazságügyi szakértő szerint sem orvosi mulasztás okozta annak a négyéves kisfiúnak a halálát, aki mandulaműtétje után néhány nappal veszette életét egy artériás vérzés miatt a kaposvári Kaposi Mór kórházban.

Korábban az intézmény belső vizsgálata is erre az eredményre jutott, ezt erősítette meg az elvégzett igazságügyi orvostani szakértői boncolás. A kórház vezetése egyébként független igazságügyi szakértőt kívánt bevonni az eljárásba, de ehhez a család nem járult hozzá, így ettől el kellett tekinteni.

A kisfiút november 23-án operálták meg, ezt követően nem léptek fel szövődmények, ezért hazaengedték. Egy nappal később, a kontroll sem tárt fel elváltozásokat, de a folyadékháztartás rendezése miatt felvették a gyermekosztályra. November 27-én a fiúnál artériás vérzés lépett fel, és összeomlott a keringése. A gyermek minden orvosi erőfeszítés ellenére november 28-án elhunyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában