Vezérigazgató nélkül marad a BKV?

Elképzelhető, hogy a BKV vezérigazgató posztjára kiírt pályázaton nem hirdetnek győztest, sőt az is, hogy később sem töltik be a státuszt, inkább megszüntetik. A pályázat beadási határideje egy hét múlva jár le.

Az augusztus elsejétől öt évre szóló megbízatásra lehetséges jelentkezőként tartják számon Devecz Miklóst, a Hídépítő Zrt. korábbi vezérigazgató-helyettesét, Futó Sándort, a BKV igazgatóságának egykori elnökét és Kocsis Istvánt, a Magyar Villamos Művek Zrt. volt első emberét is.

A hírek szerint ennél jóval többen, tucatnyian vették meg a pályázatcsomagot. Ennek ellenére a lap értesülései szerint elképzelhető egy olyan forgatókönyv is, hogy a háromtagú értékelő bizottság érvénytelennek nyilvánítja a tendert és Tóthfalusi Györgyöt, a korábbi SZDSZ-es honatyát, az igazgatóság elnökét nevezik ki az újonnan létrehozott elnök-vezérigazgatói beosztásba.

A napi operatív irányítást pedig valójában a jelenleg főtanácsadóként foglalkoztatott Futó Sándor vinné, aki hangzatos posztot nem kapna a feladathoz.