Ország-világ

2007.11.08. 19:02

Vizsgálat indul a rendőrség és a kisebbségek kapcsolatáról

Jövőre átfogó vizsgálat indul a rendőrség és a kisebbségi közösségek kapcsolatáról – jelentette ki Kállai Ernő, a nemzeti és etnikai jogok országgyűlési biztosa csütörtökön a budapesti Rendőrtiszti Főiskolán.

A kisebbségi ombudsman a főiskolán tett látogatása alkalmából elmondta, hogy az átfogó vizsgálat egyik fontos eleme lesz a rendőrképzés, a rendőrtisztképzés és a rendőr-szakközépiskolák képzésének áttekintése.

Kállai Ernő hangsúlyozta, a kölcsönös együttműködés és a tudományos értékű kutatás eredményeként szeretnének megfogalmazni olyan ajánlásokat, amelyek még hatékonyabbá tudják tenni azoknak a problémáknak a feloldását, amelyekre már régóta keresik a lehetőségeket.

Hozzátette: remélik, hogy a mélyreható vizsgálat után olyan eredmények születnek, amelyek mindkét fél munkáját, valamint a kisebbségi közösségek rendőrséggel kapcsolatos viszonyát is hosszú távra rendezhetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában