Ország-világ

2009.12.23. 22:44

Zavar a portugáliai légi közlekedésben

A rossz idő nehézségeket okozott a légi közlekedésben szerdán két, Portugáliához tartozó atlanti-óceáni szigeten, az Azori-szigeteken és Madeirán - közölték repülőtéri forrásból.

MTI

Egy Lisszabonból Madeirára tartó járat kénytelen volt félúton visszafordulni, mert a viharos erejű szélben Madeira székhelyének, Funchalnak a repülőtere átmenetileg nem fogadott járatokat. Két másik járatot - amelyek közül az egyik Lisszabonból, a másik a londoni Gatwick repülőtérről indult - átirányítottak Porto Santo szigetére. E sziget és Madeira között egyébként szerdán szünetelt a hajóközlekedés. Egy másik, az Azori-szigetek és Lisszabon között közlekedő légi járat indítását szerdáról csütörtökre halasztották.

Szerdára virradóan óriási felhőszakadással és viharos erejű széllel járó front érte el Portugáliát; a szél helyenként olyan erős volt, hogy fákat csavart ki gyökerestül. Az ország középső és déli részén nagyjából 150 ezer ember maradt áram nélkül. A villamosenergia-szolgáltató azt ígérte, estére ismét lesz áram minden érintett háztartásban.

Címkék#portugália

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában