Morvai: a haza azé, akié a föld

Szentes - A magyar embernek joga van magyar földön dolgozni, ha a külföldiek felvásárolják, akkor az gyarmatosítás – hangsúlyozta a Jobbik szentesi választási fórumán szombaton Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő.

Munkatársunktól

Az állam eddig a tőkének szolgáltatta ki az embereket, pedig az a feladata, hogy a polgárok mellé álljon, s ne a multinacionális cégeket támogassa – állapította meg Morvai Krisztina, a Jobbik Magyarországért Mozgalom európai parlamenti képviselője szombaton Szentesen. Kifejtette: a Jobbik iparszerű gazdálkodás helyett a családi gazdálkodásra helyezi a hangsúlyt. A magyar embernek pedig joga van a magyar földön dolgozni. A haza azé, akié a föld – hangsúlyozta Morvai Krisztina. Úgy vélte: ha a külföldiek felvásárolják a földet, akkor az gyarmatosítás.

Az európai parlamenti képviselő beszélt az élelmiszer önrendelkezésről is. Az országok maguk mondják meg, hogy az adottságaiknak megfelelően mit, és hogyan akarnak termelni, feldolgozni.

Morvai Krisztina Szentesen. Fotó: Frank Yvette (galéria)


A szentesi fórumon a Jobbik Csongrád megye 5-ös számú választókörzetében induló országgyűlésiképviselő-jelöltje, Varga Géza elmondta: jövőképpel lehet kivezetni a bajból az országot. A kistérség gazdaságának fejlesztésére, az erőforrások összefogására van szükség.

Szentes mellett Vásárhelyen is tartott szombaton választási nagygyűlést a Jobbik. A választókörzet országgyűlésiképviselő-jelöltje, Kristó Gabriella elmondta: a Jobbik a Fidesszel ellentétben nem a korábbi 8 évet akarja elszámoltatni, hanem az elmúlt 20 évet, mégpedig pártállástól függetlenül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!