Panaszfal

2016.11.21. 07:29

Járt már pórul mobilszolgáltatóval?

Hétköznapi, mindenkit érintő területről várjuk kérdéseiket, panaszaikat, észrevételeiket online sorozatunkban - ezen a héten a mobiltelefonos szolgáltatásokkal kapcsolatos felvetésekre válaszolnak a fogyasztóvédők. Mit tehetünk, ha rossz csomagot vagy készüléket választottunk, hogyan cserélhetük szolgáltatót, ha kiszerettünk belőle?

delmagyar.hu

Könnyen előfordul, hogy egy a szolgáltatótól újonnan vásárolt mobiltelefon mégsem tetszik és azt néhány nap múlva ki szeretné cserélni. Mit tehet, ha elromlott a készüléke és úgy gondolja, rosszul javították meg? Tudta, hogy ezen a területen is védik a vevőt rendelkezések, és jogorvoslatra van lehetősége?


Megtörténhet, hogy olyan előfizetési szerződést írtunk alá, amiről hamar kiderül, inkább a mobiltársaságnak előnyös. Járt már úgy, hogy elállt volna és nem akarta igénybe venni az Önre tukmált szolgáltatást? Fel akarta mondani, de nem tehette? Ossza meg tapasztalatait szakértőinkkel!


Mára a rendelkezések megkönnyítették a szolgáltatóváltást, a számhordozást, amit ráadásul az újonnan választott mobiltelefon társaság teljes körűen – és néhány nap – alatt intéz. Ha úgy érzi, ez mégsem megy olyan frappánsan, írja meg kérdéseit!


Előfordult, hogy mobilszolgáltatója egyoldalúan díjat emel, és nem tudni, ez mikor jogos ez és mikor nem. Lehet rossz tapasztalata annak kapcsán, hogy egy új készülék kedvező áru megvásárlásához túl hosszú hűségidőt kért cserébe a szolgáltató. Aláírta, meggondolta magát, hogyan tudott kijönni belőle? Járt már így, megfizette a tanulópénzt?


Észrevételeiket várjuk a delmagyar.hu portálon, itt a cikkünk végén kérdezhetik a szakembereket, oszthatják meg tapasztalataikat.


Online sorozatunk partnere a Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Iroda (GVTI). Szakértőink olvasóinknak személyesen is próbálnak megoldási javaslatot adni. A válaszok szerkesztett formában megjelennek a nyomtatott újságban éppúgy, mint a portálunkon.   

 




 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!