PR

2019.06.24. 02:00

Pusztán Hello Ugar!

Minden eddiginél több színes programmal valósul meg az immár Hello Ugar! néven futó összművészeti fesztivál július 3-6. között az ópusztaszeri Akhal Ménesen. A hazai élőzenei szcéna élvonalbeli zenekarai állnak színpadra 4 különböző helyszínen. Kitiltják az egyszer használatos műanyag termékeket a vendéglátásból, és bevezetik a napelemes energiaforrásokat.

Idén hetedik alkalommal rendezi meg saját fesztiválját az Anna and the Barbies, melynek zenészei minden nyáron a közönséggel együtt buliznak, pihennek. Az eleinte csak egy rajongótábornak indult párnapos móka később Woodstock az Ugaron néven vált országosan ismert fesztivállá. Nyáron többezres látogatószám mellett 12 helyszínnel várják a fesztiválozókat.


A július 3–6-ig tartó ópusztaszeri kaland néhány fellépője már ismert: Pásztor Anna és zenekara mellett a Quimby, a Vad Fruttik, a 30Y, Apey, a Magashegyi Underground, a Kowalsky meg a Vega biztosan ott lesz a Szegedtől mindössze 20 km-re fekvő, többhektárnyi tájvédelmi területen, az ópusztaszeri Akhal Ménesen.

Művészeti mikrofalvak


A Puszta nagyszínpad és a Jurta kisszínpad mellett megint lesz Tábortűz akusztikus színpad, illetve Tálentum színpad, ahol olyan fiatal zenekarok mutatkozhatnak be, akiknek más fesztiválokon nincs lehetőségük megmutatni magukat.


A fesztivál helyszínére mikrofalvak települnek, ahol különböző művészeti ágak alkotói táborként valósítsanak meg workshopokat az irodalom, a cirkuszművészet, a tánc vagy a színészet területén. Emellett bejárhatók a környék különleges látványosságai: a Feszty-körkép, a Csillagösvény Útvesztő Öko-élménypark és a Bányató.


Az Ugar régóta büszkén hirdeti offline filozófiáját, mellyel négy napra kiszakadhatunk a mindennapok digitális hajtásából, miközben 100%-osan tiszta zenét hallgatunk. Néhány éve bevezették a „no selfie" zónát és a telefonparkolót is, ahová akár egész napra megőrzőbe adható a mobil, hogy ténylegesen beleszakadjunk a nyári fesztiválélménybe, és kicsit lecsatlakozzunk az online hajtásról.

Műanyag nem, zöld lesz


A környezetbarát megoldásokra is odafigyelnek, a Word Wildlife Fund (WWF) közreműködésével igyekeznek a lehető legzöldebb megoldásokat kínálni, legyen szó energiatakarékosságról, hulladékkezelésről, egészséges „hazai" ételekről, vagy akár az idén először megnyíló kutyapanzióról a fesztivál területén. Az egyszer használatos műanyag termékeket kitiltják a vendéglátásból, és bevezetik a napelemes energiaforrásokat.

 

– Mivel az Akhal Ménesen rengeteget süt a nap, idén először bevezetjük a napelemes megoldást az áramforrások biztosítására. A helyszínen napelemes lámpákkal, napelemes világító padokkal tölthetjük majd a telefonokat, laptopokat, és a kemping egy részén is napenergiával működnek majd a kisebb elektronikus egységek. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy ezt megléptük, és reméljük, ezzel mi is felhívhatjuk a figyelmet arra, mennyiféleképp tudunk tenni a környezetünkért – mesélte Pásztor Anna, a zenekar frontembere.

 


A WWF mellett a Greenpeace, a Cargonomia, a Cyclonomia, a Szegedi LMBT Közösségért Csoport és a Fatima Ház Alapítvány is ott lesz. Ők az aktívabb részvételt segítik a körülöttük élők megértésében, a bolygó védelmében.

 

Jegy- és szállásinfó

A Ménes területén faházakban, jurtákban és sátrakban szállhatnak meg a fesztiválozók, és lakókocsibérlésre is van mód, de az ópusztaszeri és szegedi szállóhelyek is várják a fesztiválozókat.

(X)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában