Hirdetés

2022.01.21. 11:29

Kedveskedni szeretnél a párodnak? Próbálkozz ezzel!

Rendezz be számára egy olyan konyhát, amit kifejezetten neki terveztél meg. Passzoljon a személyiségéhez, a szokásaihoz, az igényeihez.

delmagyar.hu

Forrás: dreamstime

Itt egy informatív konyhai kalauz a szegedi Csongi Bútortól. E nélkül csak tanácstalanul nézelődnél az üzletben.

 

Úgy tervezd meg az új konyhát, hogy legyen hely mosogatni, élelmiszereket tárolni, sütni-főzni, tálalni, és a megfelelő méretű munkafelületről se feledkezz meg!

 

Jó, de melyik milyen legyen, és hol kapjon helyet? Mutatjuk.

 

1. Élelmiszertárolás: A boltban vásárolt alapanyagok elhelyezéséhez nagyon hasznos, ha van erre egy külön szekrény. Ha van otthon spájz, nem szükséges túl nagy tárolórészt kialakítani a konyhában, elég egy kisebb szekrény a gyakrabban használt élelmiszereknek.

 

2. Tálalás: Az élelmiszerektől külön tartjuk a poharakat, a tányérokat és az edényeket. Ahol ezek vannak, talán az a konyhabútor leggyakrabban használt része, hiszen ezt nemcsak a háziasszony használja, hanem az egész család.

 

3. Munkafelület: Ez a konyhabútor azon része, ahol a legtöbb munka folyik. Javarészt itt kapnak helyet a konyhai kisgépek, és a nagy nyugalmat igénylő főzés-előkészítés is itt történik. Szerencsés vagy, ha nagy a konyhád: abban érdemes főzőszigetet kialakítani, amivel még jobban kihasználható a terület.

 

4. Sütés-főzés: Beépített sütő, főzőlap, páraelszívó, mikrohullámú sütő: ezekkel álom lesz a sütés-főzés. Mindennek különíts el akkora területet, hogy a főzést kényelmesen lehessen befejezni.

 

5. Mosogatás: Egy- vagy kétfázisú mosogatótálcát és ha lehet, mosogatógépet is tervezz be a konyhabútorba.

 

Ezt az öt munkaterületet kell úgy összeállítanod, hogy minden a párod kezére essen, ne kelljen sokat gyalogolnia a konyhában.

 

Hogy esik majd minden kézre?

 

Például úgy, ha az alsó szekrényekben kapnak helyet a fiókok. Ez megkönnyíti a keresést a szekrényekben, mert nem kell hozzá lehajolni, és a leghátrébb lévő eszközök is csak egy karnyújtásnyira lesznek. Kevesebb matatás, jobb helykihasználás.

 

Tippek a konyhabútor elrendezésére

 

Egysoros elrendezésű konyhabútor:

 

Akkor válaszd ezt a lehetőséget, ha mindössze egy falfelület alkalmas a bútor elhelyezésére, illetve a kisebb lakásokban is érdemes ezt az alakzatot választani. Ha a konyha szélessége 180−240 cm között mozog, ez lehet az ideális választás: a közlekedésre is gondolni kell.

Kétsoros elrendezésű konyhabútor:

 

Ha a konyha szélessége 240 cm, valószínűleg lehetőség nyílik mindkét falfelület beépítésére. Ez sokkal előnyösebb helyzet, hisz a munkaterület is jóval nagyobb lehet, és a helyiséget használni is kényelmesebb: kevesebb utat kell megtenni.

 

L alakú konyhabútor:

 

Ha két egymás melletti falfelületünk alkalmas a beépítésre, a minimális helyszükséglet általában 240 x 280 cm.

U alakú konyhabútor:

 

Ehhez az elrendezéshez, hasonlóan a kétsoros konyhabútorhoz, megfelelő nagyságú terület szükséges, a konyha ajánlott szélessége szintén 240 cm! Nem fontos, hogy a konyhabútor (az U forma) szárai egyenlő hosszúak legyenek − ahogy a hely adja!

G alakú konyhabútor:

 

Ahol az étkező és a konyha egy légtérben van, jól jön ez a típus. Persze feltétel az elegendő hely. A benyúló részhez kialakítható átadópult, esetleg étkezőrész is. Akkor használható ki optimálisan, ha legalább 300 x 350 cm-es a konyha.

Konyhabútor szigettel:

 

Az igazi amerikai stílusú konyhabútor. Kialakításába minimum 15 m2-es konyha nélkül bele se fogj! Nagyon jól mutat egy sziget a konyhában, ráadásul rendkívül praktikus. Kerülhet ide mosogató, főzősziget, munkafelület, és helytakarékos fiókokat is rakhatsz bele. Ha a konyha az étkezővel vagy a nappalival egy helyiségben van, kár kihagyni!

Az ideális konyhabútorokról bővebben is hallhatsz élőben a Csongi Bútorház (alá: http://www.csongibutorhaz.hu/) Szeged, Csongrádi sgt. 58. szám alatti üzletében, ahol elemes szériabútort és egyedi tervezésű konyhabútorokat is rendelhetsz!

 

Elérhetőség

Telefonszám: 06-62/310-488

e-mail-cím: [email protected]

 

Címkék#PR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában