Hirdetés

2022.01.28. 13:40

Milyen masszázsfelszerelést érdemes beszereznünk otthonra?

A gyakori ülő- vagy fizikai munka miatt fájhatnak az izmaink. Esetleg van, hogy a sportolás miatt szükséges a frissítő masszázs, vagy csak szeretjük egymást kényeztetni vele. Nagyon sokak mindennapi életének része a masszázs tehát. Bármi is legyen az okunk viszont, érdemes otthonra megvásárolnunk ehhez pár alap masszázskelléket. Melyek azok, amelyeket mindenképp érdemes beszereznünk?

delmagyar.hu

Fotó: Shutterstock

Masszázsolaj

Szinte elengedhetetlen, hogy megfelelő masszázsolajat vásároljunk a masszírozáshoz. Ha valami átlagos krémmel vagy puszta kézzel tesszük, az nem lesz túl kényelmes élmény egyik fél számára sem. Ha nincs a masszázshoz olyan anyag, ami sokáig megtartja síkosságát, akkor nem tudjuk a fájó izmokat sem jól kitapogatni, vagy a megfelelő nyomással kezelni. Olajokból különféle típusokat és illatokat választhatunk. Általában a legnépszerűbbek közé tartoznak, a rozmaringos vagy levendulás bio masszázsolajok. Mindkét növény jótékony gyulladáscsökkentő és nyugtató hatásáról ismert. Viszont nem csak a csúnya izomcsomók és a kellemetlen izomgyulladás miatt érdemes masszíroztatni. 

 

A masszázs kiválóan fokozza a vérkeringést, ezért méregtelenítéshez is nagy segítség. Fellazítja a bőr rétegeit, ezáltal gyorsabban távoznak onnan a salakanyagok. Erre például külön vásárolhatunk olyan vérbőséget okozó, például chilis masszázsolajat, amely ezt elősegíti. Ez egyébként gyulladások és izomcsomók esetén is kifejezetten javasolt. Ugyanakkor, aki csak lazítani szeretne, azok számára nem szükséges bevetni a komoly gyulladáscsökkentő olajokat. Nekik kifejezetten relaxálásra és pihenésre is készülnek olyan olajok, amelyek ápolják a bőrt és az illatuk kifejezetten relaxáló hatással bír. Az ilyen illatok az ylang ylang, a narancs, a levendula, vagy például a különféle orientál illatkeverékek. A növényi olajok mellett a paraffin olaj is kiváló választás lehet – természetesen ezekből a fajtákból is különféle illatúakat kaphatunk.

 

Forrás: Shutterstock

Masszázs emulziók

A masszázsolajok egyik tuningolt formájának tekinthetőek a különféle masszázs emulziók. Ezeknek a hatóanyag-tartalma különféle lehet, attól függően, hogy milyen célra gyártották őket. Van lazító, gyulladáscsökkentő és sportolás utáni emulzió is. A különbség az olajok és az emulziók között, hogy az utóbbi többféle hatóanyag összetevőjéből áll. Ezért hatékonyabbak például komolyabb izomcsomók vagy izomgyulladások kezelésére is az emulziók.

Masszázságy

Ha gyakran masszírozzuk családtagjainkat, akkor érdemesebb beruházni egy masszázságyra is. Egy sima kanapén vagy fotelben nem túl kényelmes nekikezdeni a procedúrának. Masszázságyból is többféle létezik, a legjobb azonban mindig olyat választani, amelynek nagy a teherbírása és könnyen összecsukható, valamint tisztítható. Vannak olcsóbb ágyak, amelyek alkalmi masszázsokra megfelelőek. Viszont ha heti többször is dolgozunk rajta, akkor már mindenképp jobban megéri egy jobb minőségűt megvásárolnunk. 

A különféle masszázságyak típusaiból otthonra akár még olyat is vásárolhatunk, amelyet tartósan felállítunk a ház egy kis helyiségében. Így nem kell minden alkalommal az ágy összerakásával bajlódnunk. Ebben az esetben egy stabil masszázságy lehet a legjobb megoldás. Az ilyen ágyak lábai sokkal erősebbek, mint az összecsukható verzióké. Ezért könnyebben lehet rajtuk erősebb nyomásokat végezni, illetve nagyobb súllyal is bátran rá lehet majd feküdni. A stabil ágyak egyik nagy előnye ráadásul, hogy nem mozognak. Az összecsukható ágynak a vékony lábak miatt lesz némi kilengése munka közben. Viszont egy stabil láb megelőzi ezeket, ezért igazán precízen lehet dolgozni rajta.

 

Címkék#PR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában