PR cikk

2022.11.25. 00:00

Gazdag szakmaválaszték a József Attila-iskolában!

Esetleg benned is felmerült, hogy a hagyományos iskolai kereteken belül nehezebben boldogulsz, és szeretnél érvényesülni egy olyan piacképes szakmával a munka világában, amely teljesen Rád van szabva? A Szegedi SZC József Attila Általános Iskola és Szakképző Iskola várja azokat a vállalkozó kedvű tanulókat és felnőtteket, akik az egyéni tanulási út és az erős gyakorlati képzés mellett szeretnék letenni a voksukat!

delmagyar.hu

Az iskolában 5 ágazat közül választhatsz: Gépészet, Kreatív, Mezőgazdaság és erdészet, Szociális, Fa- és bútoripar

3 éves szakképző iskolai képzések  

Asztalos 

Mindig is érdekelt a belső építészet és a bútorkészítés kreatív világa? Otthont építenél különböző faipari termékekből, mint például bútorok, nyílászárók és lépcsők? A Fa- és bútoripar ágazat segít olyan szakemberré válni, aki képes lesz a tervezés, az elkészítés és az összeszerelés folyamatától az értékálló örök darabok karbantartásán, javításán, felújításán át teljeskörűen kivitelezni a faipari produktumokat. 

Divatszabó  

Érdekelne, hogyan tudnád elsajátítani a Divatszabó szakmát? Szeretnéd megismerni a fenntartható divatot? 

A Kreatív ágazathoz tartozó képzést elvégző diákok műszaki dokumentáció alapján sorozat-, és méretes női ruházati termékeket gyártanak. Egyéb termékeket is készítenek, úgymint ágyneműt, függönyt, lakástextíliákat, illetve ruházati termékeket alakítanak át, javítanak. 

Épület- és szerkezetlakatos  

A Gépészet ágazat képzésével megtanulhatod, hogyan kell vasból, acélból és egyéb fémes anyagból készült munkadarabokat – például lemezeket, idomokat, csöveket, vázakat és tartószerkezeteket – megmunkálni. Ha itt végzel, akkor képes leszel az épületek és más építmények szerkezeti fémvázainak összeszerelésére, felállítására és szétszerelésére. 

Gyermek- és ifjúsági felügyelő  

Ha szívesen veszel részt a támogatásra szoruló gyermekek, fiatalok gondozásában, nevelésében és közreműködnél gyermekjóléti és védelmi szakellátó intézmény tevékenységeinek szervezésében, megvalósításában, valamint felelősségteljesen, empátiával fordulsz a gyermekekhez, válaszd a Szociális ágazat képzését. 

Szociális ápoló és gondozó 

Ha empatikus készség, türelmesség, tolerancia és szociális érzékenység jellemez, valamint hivatásként tekintesz erre a pályára, akkor jelentkezz az intézmény Szociális ágazat képzésére.  

Itt az idős-, és a fogyatékos ellátás intézményi és intézményen kívüli, személyes szolgáltatások területén szükséges szociális gondozási feladatok ellátására vállalkozol, egyben a szakma kulcskompetenciáit is tudod fejleszteni magadban. 

Kertész 

A Mezőgazdaság és erdészet ágazatában megismerheted, hogy hogyan fonódik össze a legkorszerűbb technológiai megoldás a kétkezi munkával. Ha érdekel a szőlő- és gyümölcsültetvények létesítésének folyamata, a zöldségnövények szaporítása, valamint telepítése, az ide tartozó termelési folyamatok, különös figyelmet fordítva az újszerű technológiákra és azok hogyan épülnek be a hagyományos módszerek gyakorlatába, akkor válaszd ezt az ágazatot. 

Szakiskolai képzések 

Színes szakiskolai palettából választhatnak az ideérkező leendő tanulók: Asztalosipari szerelő, Bolti előkészítő, Lakástextil-készítő, Parkgondozó, Számítógépes adatrögzítő, Élelmiszer-eladó. Ide kizárólag a sajátos nevelési igényű, általános iskolai végzettséggel rendelkezők jelentkezhetnek. Rájuk az első évben pályaorientációs és szakmai előkészítő képzés is vár. 

Dobbantó program  

A Dobbantó program kompetenciafejlesztést biztosít azok számára, akik a 16. életévüket betöltötték és még nem rendelkeznek alapfokú végzettséggel. A Dobbantó programot a Műhelyiskolai képzés követi. 

Műhelyiskolai képzés

Az idejárók részszakmát szerezhetnek. A képzési idő a tanítási év rendjétől függetlenül legalább 6, legfeljebb 24 hónapig tart. Választható részszakmák: Pénztáros, Bolti előkészítő, Asztalosipari szerelő, Háztartásvezető, Szobafestő, Falazó kőműves, Gipszkarton szerelő, Lakástextil-készítő, Raktáros és Növényházi munkás. 

Készségfejlesztő iskola 

Integrált munkavégzésre képes tanulók részére szolgáló képzés, ahol árufeltöltő, habilitációs célú munkavégzés, háztartástan – életvitel, irodatechnikai eszközök használata, kert- és parkápoló, palántanevelő, textil- és fonalmentő, udvaros ismeretekkel gazdagodnak az ide jelentkezők. 

https://szakkepzesszeged.hu/ 

https://www.facebook.com/szegediszakkepzes 

 

 

 

Címkék#PR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában