PR cikk

2022.12.02. 00:00

Talpbetétkészítő géppel könnyíti meg páciensei életét az Orto-Pharma

Modernizál az Orto-Pharma-Reha Kft.: a Szegeden működő, gyógyászati segédeszközöket kínáló szaküzlet mostantól olyan, az országban is szinte egyedülálló talpbetétkészítő gépet használ, amely az egyedi méretre készülő talpbetéteteket a megadott paraméterek alapján a lehető legpontosabban gyártja le, minőségi járásélményt biztosítva a felnőtt felhasználóknak.

delmagyar.hu

Aki ismeri a lúdtalp, a kalapácsujj (bütyök) okozta kellemetlen tüneteket, köztük a gyakori derék-, hát-, térd- és csípőfájdalmat, az ízületi gyulladást, vagy például cukorbetegség miatti lábdeformációval él, pontosan tudja, mennyire fontos a cipőhöz és a lábfejhez egyaránt tökéletesen illeszkedő talpbetét.  

Minden szempontra figyel 

Bizony, sokat számít a talpbetét párnázottsága, ruganyossága, sokszínűsége, vízállósága, áramvonalas formája, tökéletes illeszkedése a cipőhöz. Számít, mennyire kemény a betét anyaga, mekkora a sarok- és a boltozatmagasság.  

Mindezeket figyelembe véve készít talpbetéteket az egyedülálló CAD-CAM technológiával működő gép a Boldogasszony sugárúti szaküzletben, persze egyedi paraméterek alapján.  

 

Tűpontos digitalizáció 

A háromdimenziós lézerszkennelő leméri a talp körvonalát és magasságát, ha szükséges, a hosszú távú talpvizsgálat részeként nyomáseloszlás-mérést végez, harmadik lépésként pedig – szoftver segítségével – a szakember megtervezi a gumihoz hasonló, puha, rugalmas, etilén-vinil-acetát (EVA) anyagú talpbetétet, majd jöhet a kivitelezés: a CNC-alapú CAM- 
marás. A végeredmény egy csakis az ön lábához passzoló talpbetét, pontosan olyan kivitelben, amilyenre szüksége van.  

Törődjön lába egészségével! 

Ha a süllyedő lábboltozat kezeletlen marad, felnőttkorban is kialakulhat lúdtalp, illetve erős derék- és csípőfájdalom léphet fel. Minőségi talpbetéttel a folyamat megállítható, a fájdalom megszüntethető. A harántboltozat-süllyedés sokaknál bütykösödést okoz, ezért fontos, hogy lúdtalpbetét emelje meg a lábfejet, mert ezzel kivédhető a további süllyedés.  

Készen is kapható 

Az Orto-Pharma gyógyászati segédeszközöket árusító szaküzletében széles választékban kaphatók méretsorozat-gyártású Berkemann talpbetétek is, ezek szintén kiváló minőségűek: követik a talp vonalát, és öt ponton támasztják alá. Főleg azoknak ideálisak, akik társbetegségben, durva lábfej-deformációban nem szenvednek, viszont enyhe bokasüllyedésük van, esetleg napközben sokat ácsorognak, ezzel terhelve lábfejüket. 

Elérhetőség: 

Szeged, Boldogasszony sgt. 37. 
Tel.: 06-62/470-707;  
06-30/837-9502 
Nyitvatartás: H–P 8.00–18.00, Szo 8.00–13.00 

www.orto-pharma-reha-hu 
facebook.com/ortopharma 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában