Hirdetés

2023.04.25. 00:00

Uraknak fogszabályzót? Igen!

Az utóbbi időszakban egyre több harmincas-negyvenes éveiben járó hölgy, mi több, úr jelentkezik fogszabályozásra. Nem véletlenül: a tökéletes megjelenéshez hozzátartozik az esztétikus fogsor is. Szerencsére a fogszabályozás nem csak a gyerekek kiváltsága; ha a páciens rendelkezik maradandó foggal, bátran belevághat a kezelésbe.

pr-cikk

– A fogszabályzóval mosolygó kisgyerekes anyukák látványa ma már nem szokatlan jelenség, de azt tapasztalom, a férfiak is szép számmal jelentkeznek a kezelésre, hiszen a sikeres fellépés kulcsa a magabiztos mosoly – állítja dr. Varga Csaba fogszabályozó szakorvos, aki Hódmezővásárhelyen, Kecskeméten, illetve Szegeden, a Szent Gellért Orvoscentrumban várja a kezelésre jelentkező gyermekeket és felnőtteket. A fiatal szakorvos 2015 óta foglalkozik fogszabályozással, ezalatt komoly szakmai tapasztalatra tett szert; a fogászati klinikán a fogorvos és dentálhigiénikus hallgatók képzésében is részt vett.  

Korán kell kezdeni 

A 7-8 éves gyermeket már érdemes elvinni fogszabályozó szakorvoshoz, hiszen bizonyos elváltozások kezelését már akkor ajánlott megkezdeni. Az esetek döntő többségében ez még nem a fogszabályozás ideje, hanem a felkészülésé: például a nyelvlökéses nyelést, a logopédiai problémákat időben kezelni kell. De van, hogy már ekkor kivehető fogszabályozót kap a gyermek. A korai kezelés meghozza gyümölcsét: később rövidebb ideig lesz indokolt a rögzített fogszabályzó használata. 

Sosincs késő 

– Amíg a páciens rendelkezik saját maradandó fogazattal, felnőtteknél sem nehézkes a fogszabályzás; a híd, a korona, a betét sem akadály, sőt még az implantátum is bevonható a fogszabályozás folyamatába – fogalmazott a fogszabályozásra specializálódott dr. Varga Csaba, hangsúlyozva, a fogszabályozás nem csak esztétikai kérdés; a fogsor funkcióit javítja, illetve növeli a fogak egészséges élettartamát, ezzel a beteg életminősége is jelentősen javulhat.  

A fogszabályozás olykor állcsontműtéttel társul: ha az állcsont mérete, pozíciója nem megfelelő, gátolja a jó fogsorérintkezést, ez pedig esztétikai, funkcionális és pszichés problémákat, sőt horkolást is okozhat.  

Van segítség 

A kezelés mindenkori előfeltétele a fogsort olyan állapotba hozni, hogy a fogszabályozó készülék használata zökkenőmentes legyen. Az esetlegesen indokolt fogkőeltávolításra, a szuvas fog betömésére, illetve az egyéb szükséges beavatkozásokra szintén házon belül van lehetőség. 

Elérhetőség:  

Szent Gellért Orvoscentrum – Szeged, Kálvária sgt. 14. 

[email protected]         www.fogszabidoki.hu           facebook.com/fogszabidoki 

Bejelentkezés: +36-70/935-9436 

 

 

Címkék#PR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában