Hirdetés

2023.07.20. 00:00

Kultúrával hangolnak a csongrádi borfesztiválra

Ezen a nyáron sem unatkoznak a csongrádiak! Július 21-én kezdetét veszi a 43. Csongrádi Napok kulturális rendezvénysorozat, amely a 25. Csongrádi Borfesztivállal augusztus 18–20-án zárul.

PR cikk

Mielőtt ismét összecsendülnek a borospoharak Csongrád központjában, a Csongrádi Napoknak köszönhetően számos kulturális program várja a helyieket és a városba látogató turistákat.  

Kultúra egy hónapon át 

Eszik Alajos kiállítása a helyi galériában nyílt meg, ugyanitt a 33. Plein Air tárlat július 28-tól szeptember 2-ig látogatható. A Csongrádi Színtársulat előadása a sporttelepen tekinthető meg július 21-én és 22-én, A dzsungel könyve című musicalt mutatják be a közönségnek. A Bökényi Művészeti Nap július 29-én lesz. 

Augusztus 11-én 19 órakor a Csongrádi Fúvószenekar ad koncertet a Kossuth téren, másnap a Helyi értékek bemutatóját rendezik meg a Csongrádi Kézművesházakban. A Szőlősgazdák szakmai napja már a közelgő borfesztivál előfutáraként augusztus 15-én várja az érdeklődőket Csongrád-Bokrosra, Filus János előadására. 

Ismét a boré a főszerep 

A várva várt 25. Csongrádi Borfesztivál augusztus 18-án startol; a város szívében, a régi Magyar Király Szálloda, ma a Művelődési Központ és Városi Galéria épülete előtt, a Szentháromság téri park ölelésében rendezik meg ligetes-árnyas környezetben.  

Idén a csongrádi borok mellett tokaji, dél-balatoni, hajósi, kunsági és mátrai borokat is kóstolhat a közönség, és természetesen Csongrád város borát is. A kínálatra nem lehet panasz, aki éppen nem szereti a szőlőből készült bort, az talál magának nagyon finom gyümölcsökből készült, szinte desszertnek számító italokat. 

A „gasztroutca” kínálata is bőséges – a faszénen sült kolbászoktól, pácolt húsoktól kezdve a kürtőskalácson, lepényen, réteseken át minden finomság fellelhető és megehető. 

Kicsiknek vidámpark, nagyoknak felnőttmegőrző 

A fesztiválhangulat garantált, koncertek sora várja a közönséget. A poptól kezdve az a capellán át a garázsrockon keresztül, az operetten túl, a nóta és a népdal is szerepet kap azért, hogy minden korosztály megtalálja a kedvére való rigmusokat. A kisgyermekes családokat mesejáték, vidámpark, arcfestés és kézművesvásár, ásványbörze várja.  

A „kallódó” felnőttek felnőttmegőrzőben pihenhetnek, ahol különböző logikai és társasjátékokkal foglalhatják el magukat, ha éppen már megfáradtak a borok kóstolásában. Esténként utcabállal lazíthatnak a táncos lábú vendégek. 

Ha már Csongrádon jár! 

A város számos turisztikai látványosságot ígér az ide érkezőknek. Megnézhetik az autentikus Gyökér utcai, nádfedeles tájházat, és azt is, hogyan éltek a századelőn a csongrádi kubikosok, halászok.  

A Körös-torok homok fövenye a strandolni vágyókat vonzhatja, de a napimádóknak érdemes a Csongrádi Gyógyfürdő és Uszodában is csobbanni. A Csemegi Károly Könyvtárban kétkerekű járgányok bérelhetők, így a városban még könnyebb a kalandozás.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában