Hirdetés

2023.11.24. 00:00

Újabb napelemes pályázat várható

Napenergia Plusz Program néven indul az új lakossági pályázati lehetőség napelemes rendszerre és energiatárolóra. A vissza nem térítendő támogatás keretösszege 75 Mrd Ft, a pontos részletek várhatóan a jövő év elején jelennek meg.

PR cikk

Az eddig ismertek szerint a támogatás a költségek 65%-át fedezi majd, továbbá legfeljebb 4 kW teljesítményű napelemrendszerre, valamint 8 kWh kapacitású akkumulátorra igényelhető. A legújabb hírek szerint azonban ennél nagyobb kapacitású napelemre és tárolóra is igényelhető majd a támogatás, amely várhatóan 2024 elején indul. Ezek a napelemes rendszerek már a bruttó elszámolásba kerülnek, viszont a 65% támogatásnak köszönhetően az akkumulátort, sőt, a napelemes rendszer egy részét is ingyen kapják a pályázók. Összességében tehát ez egy nagyon kedvező lehetőség függetlenül attól, hogy milyen elszámolásba kerül. Amennyiben érdekli ez a lehetőség, regisztráljon elő, értesüljön elsőként a pontos részletekről! 

Energiatárolós rendszerek – a jövő 

Az energiatárolós, azaz akkumulátorral kiegészített napelemes rendszerek még nem olyan elterjedtek a lakosság körében. Az eddigi tapasztalatok alapján azonban tisztán látható, hogy az általuk nyújtott rugalmasság lehetővé teszi a hatékonyabb napenergia-felhasználást. De mi is a különbség egy szimpla és egy akkumulátorral kiegészített rendszer között? Mire számíthat, belevág a közelgő pályázatba? Olvassa el a Solar Konstrukt blogbejegyzését, ahol mindenre választ kaphat. 

Szaldóelszámolás – éljen a lehetőséggel!

Mára tisztázódtak a napelemes elszámolás körüli kérdések. Aki 2023. szeptember 7-ig beadta igénybejelentését az áramszolgáltató felé, a telepítéstől számított 10 éven át biztosan szaldóelszámolásba tartozik, amely egy nagyon kedvező elszámolás. Ha tehát Ön rendelkezik beadott igénybejelentővel, mindenképpen éljen a lehetőséggel, hiszen ez nagy érték, mondhatni aranyat ér.

De ez a lehetőség hamarosan véget ér: a válaszlevél megérkezésétől számított egy éven belül meg kell küldeni az áramszolgáltató részére a csatlakozási dokumentációt. Ennek határideje hamarosan lejár a legtöbb esetben körülbelül jövő tavasszal, így érdemes mielőbb kivitelezőt választani, ugyanis ennek elkészítése és beadása a kivitelező feladata. De érdemes-e belevágni a szaldós napelemes kivitelezésbe? Korábban említett cikkünkből erre is választ kaphat pontos számításokkal alátámasztva.

Ne keressen tovább! A Solar Konstrukt Kft. több mint 10 év tapasztalattal, saját csapatokkal vállalja a teljes körű ügyintézést és kivitelezést. Kérjen ajánlatot vagy látogasson el új üzletükbe: Szeged, Tűzoltó utca 2.! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában