Hirdetés

2023.12.13. 00:00

Itt a Délmagyarország karácsonyi melléklete! Lapozzon bele!

Már csak néhány napot kell aludni, és végre itt az év végi szünet, amikor ki hosszabb, ki rövidebb időre megpihenhet. Jöhet a dínom-dánom, a családi-baráti összejövetelek, játékok. Az ünnepi evés-ivás mellé jólesik a mozgás, a wellness, de van, aki a lazítás terén a nyugtató rezgésekre esküszik. A Délmagyarország karácsonyi melléklete mindehhez idén is hasznos tippeket ad.

PR cikk

Mindjárt itt a karácsony, de sok tennivalónk van még addig!

Ünnepi díszben a lakás

Milyen legyen az ünnepi dekoráció, a karácsonyra megterített asztal? A természet szerelmeseinek ajánlottak a natúr alapanyagú kiegészítők, a fából, textilből készített díszek, az üveggel körülölelt gyertyák, mécsesek.

Mi legyen az ajándékokkal?

Az ajándékokat sem szereztük még be! De ki minek örülne a legjobban? Az egyik kicsi, a másik pici, a harmadiknak meg megvan már mindene – mégis örülne valami apróságnak. Nem is a pénz, a drága ajándék lenne a lényeg, hanem az együtt töltött idő, a sok nevetés, a közös programok, a lelassulás, amikor tényleg nem sietünk sehová, és van időnk végre beszélgetni. Ez az ajándék gyereknek, idősnek, férjnek, feleségnek mindennél többet ér. Inkább ezekre koncentráljunk, semmint a felesleges költekezésre!

Együnk valamit!

Receptötlet híján a melléklet ünnepi menüajánlata is tud segíteni, főleg, ha diétázni kényszerül az olvasó. Az édesszájúak a szaloncukor történelmében mélyedhetnek el. A szezonális finomságról érdemes megjegyezni, hogy francia és német gyökerei ellenére igazi hungarikum.

Karácsonyi kortyolgatás

Franciaországban pezsgőt, Magyarországon bort isznak karácsonykor. És a többi nemzet? Dióhéjban: Egyesült Királyság – portói, Spanyolország – vörösbor, Svédország – karácsonyi sör. A többi ország italáról a melléklet italkalauza enged betekintést.

Rezegtető lazulás

A hangtálterápia manapság divatos, pedig nem egy új keletű úri muri, a tibeti hangtálak először Kr. e. 560–480 körül jelentek meg. A meditációk szinte elengedhetetlen kellékei a fém- vagy kristálytálak, amelyek kongatásával, rezgésével egészen különleges hangok születnek. A testi-lelki egészségért ezzel a módszerrel sokat tehetünk. Most végre talán még időnk is lesz kipróbálni!

Gyógyvizes csobbanás

A nyughatatlan típusúaknak azt tanácsoljuk, karácsony után kerekedjenek fel, és irány a legközelebbi sípálya, havas túraútvonal a hegyekben, vagy legalábbis egy feszültségoldó wellness valamelyik hazai gyógyfürdőnkben, szerencsére utóbbiból bőséges a kínálat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában