Hirdetés

2024.03.27. 00:00

Figyeljen, mert közeleg a befizetés határideje!

Fontos határidő jár le március 31-én, vagyis most vasárnap a vármegyei vállalkozók számára is, akiknek az említett dátumig szükséges befizetniük a kamarai hozzájárulást.

PR cikk

A gazdasági kamarai törvény szerint ugyanis 2012. január 1-jétől a törvény hatálya alá tartozó gazdálkodó szervezetek kötelesek a kamarai közfeladatok ellátásához évente március 31-ig 5 ezer forint kamarai hozzájárulást fizetni.

Azt minden vállalkozónak érdemes tudnia, hogy a március 31-ig befizetett összeg költségként elszámolható, valamint az önkéntes kamarai tagdíjból kedvezményként levonható. A kötelező regisztráció független a gazdasági és szakmai kamarai tagságtól, a kereskedelmi és iparkamarai tagság továbbra is önkéntes maradt, így a regisztrált vállalkozások nyilvántartásba vételükkel nem válnak kamarai taggá.

Fontos tudni azt is, hogy nem csupán egy befizetendő díjról van szó, hiszen a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara (CSKIK) a regisztrált vállalkozók számára partnerkeresési szolgáltatásokat, ingyenes adózási tanácsadásokat és személyre szabott forrásszerzési információkat biztosít, mindemellett pedig évente több alkalommal a kamarai rendezvényekre ingyenes vagy kedvezményes részvételi lehetőséget kínál. Ezekről bővebben a CSKIK honlapján, a Szolgáltatások menüpont alatt találnak bővebb információt.

A 2022. évi vagy azutáni kamarai hozzájárulás kétféle módon rendezhető. A vállalkozó dönthet úgy, hogy átutalással fizeti ki az 5 ezer forintot. Ebben az esetben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara erre a célra elkülönített bankszámlájára tudja átutalni. Számlaszám: 12100011-10639683 (Gránit Bank). A kamara kéri, hogy a közlemény rovatba feltétlenül tüntessék fel a vállalkozás adószámát és a „kamarai hozzájárulás” szöveget. Emellett a gazdálkodó szervezetek készpénzzel is rendezhetik a hozzájárulást, ezt a CSKIK székházában és képviseleti irodáiban tehetik meg, tehát Szegeden, Makón, Hódmezővásárhelyen, Csongrádon, Szentesen és Mórahalmon.

A 2021. évi vagy korábbi elmaradt kamarai hozzájárulás szintén rendezhető készpénzzel a vármegyei gazdasági önkormányzat székházában és irodáiban, valamint átutalással is, viszont ebben az esetben a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara erre a célra elkülönített bankszámlájára kell befizetni az összeget. Számlaszám: 10918001-00000010-56060217 (UniCredit Bank). Az átutaláskor a közlemény rovatba szükséges feltüntetni a vállalkozás adószámát és a „kamarai hozzájárulás” szöveget.

Kérdés esetén a [email protected] címen és a 62/554-250-es telefonszámon állnak rendelkezésre a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara munkatársai ügyfélfogadási időben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában