Hirdetés

2024.05.21. 08:00

Allergia, asztma, COPD, légúti betegségek? Irány a Sóklinika!

Unja, hogy gyermeke nehezen gyógyul a légúti nyavalyákból, allergiás, asztmás tünetektől szenved? Mindent kipróbáltak már, de úgy érzi, tartós eredmény nélkül? Ha úgy érzi, tartós eredmény nélkül mindent kipróbáltak már, ne a sóhivatalba menjen, hanem kérjen időpontot a Honvéd téri Sóklinikán! A száraz sóterápia számos esetben segítség lehet gyereknek, felnőttnek egyaránt.

PR cikk

Igaz, hogy egyre több óvoda, bölcsőde rendelkezik sószobával, de ez meg sem közelíti a száraz sóterápia hatékonyságát. A Szegedi Sóklinikán gyerek, felnőtt egyaránt megismerkedhet a terápia előnyeivel.

Belélegezhető só

A Sóklinika két szobájában – ahol egyszerre 5-6 fő tartózkodhat – egy-egy orvostechnológiai tervezésű berendezés rendkívül finom szemcseméretű (0,2–07, maximum 3 mikron nagyságú) tiszta sót (nátrium-kloridot) fúj a levegőbe. Ezt lélegzi be a vendég, alkalmanként 40 percig. Az oxigéncsere-folyamatokat könnyítő, minősített száraz sóterápia során az Alpokból érkező, gyógyászati tisztaságú só szemcséivel váladékoldó, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatás érhető el.

A terápia azok számára nyújthat hathatós segítséget, akik többek között a krónikus felső légúti betegségek, bronchitis, légzési nehézségekkel járó allergia, asztma, kezdeti COPD, hörgőszűkület, gégegyulladás, krupp, száraz köhögés, nátha, arcüreg- vagy orrpolip tüneteitől szenvednek, illetve a dohányzástól letapadt váladéktól szabadulnának meg, vagy egyszerűen a megelőzés miatt próbálnák ki a száraz sóterápiát. Sokan rehabilitációs céllal érkeznek: egy-egy hosszú lefolyású légúti betegségből, tüdőgyulladásból lábadozva vagy a vissza-visszaeső gyerekkel keresik fel a Sóklinikát.

Mindig időszerű

Bár a felső légúti betegségek leginkább ősszel és télen tombolnak, nyáron az allergiás tünetek nehezíthetik meg sokak életét. A 10, illetve 20 alkalmas (heti 2-3 kezeléssel felvett) száraz sóterápia így egész évben segítség lehet. Ezt megelőzően minden vendég számára egy 15 perces ingyenes próbalehetőség biztosított. A nyákoldó hatás már az első másodpercekben érzékelhető: orrfolyás, krahácsolás, köhögés léphet fel, de tartós eredmény pedig a terápia végére várható.

A kisgyermekekkel a szülő is a kezelőhelyiségben tartózkodhat, életkortól függően ingyenes vagy kedvezményes szülői bérlettel. Gyakori, hogy a kisgyerekesek egész családdal érkeznek. A terápia alatt a kicsik a játékokkal felszerelt játszósarokban múlathatják az időt, a felnőttek kényelmes fotelekben pihenhetnek. Aki magányra vágyik, akár egy elkülönített, hangulatos sókabinban is relaxálhat. Előfordulhat, hogy valakinek nem ajánlott a száraz sóterápia, az ellenjavallatokról a Sóklinika honlapján bővebben is olvashat.

Mást is kínál

Roppant hasznos szolgáltatásuk az orrüregátmosás, amely főleg arcüreggyulladás, garat mögötti váladékcsorgás, makacs nátha, orrmandula-gyulladás esetén lehet hasznos a kicsik és a nagyok számára is. Az idősebb korosztály körében kedvelt légzőtornára és jógafoglalkozásokra szintén a kezelőhelyiségben kerül sor, a foglalkozásokon sóterápiás bérlettel lehet részt venni, céljuk a sóbelégzés hatékonyságának növelése.

A Sóklinika nyújtotta terápia és szolgáltatások sikerét, illetve hatékonyságát igazolja, hogy a szegedi Sóklinika mellett – ugyanezen szolgáltatásokkal – nemrég Hódmezővásárhelyen, a Kinizsi utcában is megnyitotta kapuit egy újabb Sóklinika.

Információ és bejelentkezés: 06-30/933-5153
WEB: soklinika.eu
FB: Szegedi Sóklinika
Cím: Szeged, Honvéd tér 5/b

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában