PR-cikk

2020.12.03. 10:54

3 tipp az ünnepi megjelenéshez: a csillogó vagy a klasszikus öltözet lesz a nyerő 2020 karácsonyán?

Kétségtelenül közeledik a karácsony, vasárnaponként már meggyújtjuk a gyertyákat. Ilyenkor elkezdjük ünneplőbe öltöztetni a lakásunkat, és a fő utcákon is lassan kikerülnek a karácsonyi fények. Nagytakarítást végzünk, hogy minden csillogjon, és feltesszük az ünnepi terítőket. Na de ha ezzel mind készen vagyunk, magunkat sem hagyhatjuk ki, nekünk is jár az ünnepi csillogás. Bár idén sajnos elmaradnak a karácsonyi bulik, azért otthon családi körben is lehetünk szépek. Nézzünk hát néhány tippet, hogyan is ragyogjunk mi is az ünnepek alatt.

Kép forrása: pixabay.com

Elegáns csillogás

A karácsonyhoz hozzátartozik a ragyogás, és ez megjelenik az ünnepi öltözetekben is. Bátran lehet ilyenkor flittereket, strasszokat viselni, senki nem fogja azt gondolni, hogy ez sok.

Egy flitteres miniruha csodás választás, ha netán ez lesz az első romantikus karácsonyunk párunkkal. Ha nagyszabású karácsonyt tervezünk, igazi koktélozásokkal és elegáns partival, akkor egy földig érő, fehér csillogós estélyi ruha biztosan mindenkit ámulatba ejt majd.

A fényűző stílus kedvelőinek sok lehetősége van, hogy a lakást is ehhez a világhoz igazítsák. El kell dönteni először is, hogy milyen színvilágot szeretnénk. Választhatunk csupa aranyszínű dekorációt, vagy maradhatunk a klasszikus pirosnál, de nagy divat a csupa fehér, esetleg kis ezüsttel, mely az észak fagyos eleganciáját idézi. A Penny újságban találunk fényűző ledcsíkokat, ezüstszínű dekorgömböket és világító szarvas dekorációt is, ezek mind passzolhatnak egy elegáns karácsonyhoz. Ha tömegek által látogatott üzletre vágyunk, irány a Butlers egy bevásárlóközpontban. Viszont kézműves üzletekben is elkölthetjük pénzünket a dekorációra, támogatva ezzel a kisvállalkozókat.

Egy ezüstszínű overall egy fekete magassarkúval és fekete gyöngy fülbevalóval tökéletesen passzol ebbe a miliőbe. Ne féljünk hát ragyogni ezekben a szép napokban!

Kép forrása: pixabay.com

Klasszikus, „békebeli” karácsony

A levegőt betöltő fahéj és narancs illata, a csengettyűk hangja, a kandallóban ropogó tűz, a karácsonyi énekek. Ezek mind olyan dolgok, amik mindannyiunk szívét melegséggel töltik el. A gyermekkori karácsonyok várakozással teli érzése tölt el minket. Attól még, hogy már felnőttek vagyunk, nem kell erről lemondanunk, varázsolhatunk mi is magunknak békebeli karácsonyt.

Ha ilyen miliőt szeretnénk varázsolni az otthonunkba, akkor a piros és a zöld színeiben kell gondolkodnunk. Elővehetjük a régi családi díszeket, amik generációk óta gyönyörködtetik a családot. Szép, élő fenyőágakat aggathatunk ki, klasszikus gömbökkel.

A megjelenésünket is klasszikus, időtlen korstílus jellemezheti. Tökéletesen passzol a hangulathoz például egy piros ceruzaszoknya egy fehér blúzzal, hajunkat befonhatjuk vagy kontyba tekerhetjük. Egy szép, visszafogott sminkkel és fehér kis fülbevalóval még stílusosabbá tehetjük a megjelenésünket.

De előkerülhetnek az apró mintás, pöttyös egyberuhák is. A 4home.hu weboldalán sok-sok lehetőség közül választhatunk. Szép fonott hajjal, egy csillogós harisnyával, egy visszafogott arany karkötővel igazán megálljuk a helyünket az ünnepi asztalnál.

Amennyiben mi készítjük a vacsorát, beszerezhetünk egy szép elegáns kötényt is, ami igazán illik egy klasszikus karácsonyhoz. Találunk belőle mindenféle fodros, apró virágos vagy egyszerű fehér változatokat is. Egy biztos, ha klasszikus karácsonyi hangulatot varázsolunk a lakásba és magunkra, az egész család meghitt szeretetben fogja magát érezni.

Kép forrása: pixabay.com

 

Ünnepek, természetes ragyogással

Ha az év más részeiben figyelünk arra, hogy jobbára természetes anyagokat használjunk és szeretjük a natúr színeket mind a környezetünkben, mind pedig magunkon, akkor karácsonykor sem kell ezzel felhagynunk. Az ünnepi dekoráció egész tárházát találjuk az üzletekben, és szerencsére nemcsak műanyag csillogó díszeket, hanem fából és szalmából készült csecsebecséket is.

Nem csak csillogó ruhákban lehetünk elegánsak karácsonykor. Ha például egy fehér lenvászon inget felveszünk miniszoknyával és térdig érő bőrcsizmával, egy fa fülbevalóval, természetes sminkkel és laza konttyal, máris tökéletes a megjelenésünk. De simán felvehetünk egy feszülős farmert magassarkúval és színes tunikával, hosszú, gyöngy-szövött fülbevalóval, sok karpereccel, hanyagul fonott hajjal, igazán laza, elegáns stílust kölcsönözve magunknak.

Tegyünk hosszú sétákat a természetben, és szedjünk tobozokat, csipkebogyót, faágakat, és díszítsük azzal a lakást. Szárítsunk narancskarikákat és fahéjrudakat. Ezeket felaggatva nemcsak látványban lesz természetes és ünnepi, hanem csodás illatokkal is megörvendeztet minket.

Készítsünk saját kézzel kopogtatót az ajtóra, felhasználhatunk hozzá mindenfélét, amit a természetből hoztunk.

Vagy gondoltunk már arra, milyen jó illatos gyertyákkal „díszíthetjük” a különböző helyiségeket? Nézzük meg akár a favi.hu weboldalt, elképesztő választékuk van karácsonyra való illatgyertyából is.

Kép forrása: pixabay.com

 

Bármelyik stílust is választjuk, a lényeg, hogy meghitt otthont varázsoljunk, ahol a hangsúly a szereteten van. Nehéz év 2020, aminek a végéhez közeledünk, próbáljunk meg hálát adni annak, hogy még együtt lehetünk a fa körül. Ez a legfontosabb.

(x)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában