Példaértékű családi vállalkozás

2019.09.30. 09:00

A makói Gilinger házaspár letette névjegyét a villamossági piacon

1989-ben a makói Gilinger András villanyszerelő és pedagógus felesége, Anikó gondolt egy nagyot, és átnyergelt a kereskedelem világába: megnyitották a Megyeház utcában a Watt villamossági szaküzletet, mellyel azóta is hiánypótló szolgáltatást nyújtanak – immár 30 éve. És hogy mi a családi vállalkozásuk sikerének titka? A házaspár szakértelme és a vevőkhöz való hozzáállása.

????????????????????????????????????

Példaértékű és egyben ritkaságnak számít, hogy egy családi vállalkozás 30 év után is töretlenül működjön, fejlődjön. A 65 éves Gilinger András és felesége, Anikó a stabil kereskedelmi életben hisz. Az üzlet széles beszállítói körében a férj megbízhatóságáról, precízségéről, pontosságáról ismert, aki folyamatosan lépést tart a technikai fejlődéssel, és vevőit nem rest megismertetni az új termékekkel sem. Anikó mindehhez a stabil hátországot biztosítja: áruért megy, kézben tartja az adminisztrációt és összefogja a családot, sőt, a munkatársakat is.

A Watt villamossági szaküzlet évtizedek óta törzsgárdával dolgozik, innen nem el-, hanem nyugdíjba mennek a dolgozók. Az elmúlt évtizedekben a házaspár és az alkalmazottak kölcsönösen kitartottak egymás mellett.

András mindig is rugalmasan állt a vevőkhöz, éjjel-nappal ugrásra kész – egy telefon, és máris bent terem az üzletben, még hétvégén is. Szaktudását bizalommal hálálják meg a makóiak és a környékbeliek, akiknek villamossági igényét teljességgel kielégíti a szaküzlet: a lakosságét, a házépítőkét, a makói ipari partnerekét egyaránt.

Az elmúlt 30 évben csupán egyszer váltott telephelyet a Watt, de akkor is a Megyeház utcában maradt, és a mai napig ott szolgálja ki a vásárlókat. A Gilinger házaspárnak három alkalmazottja van, és a házaspár fiatalabb fia, Nándor is derekasan kiveszi részét a feladatokból.

Az idősebb gyermek, András, szintén az édesapa szárnyai alól kinőve, immár 10. éve irányítja saját Watt Szeged villamossági szaküzletét Szegeden a Teréz utcában. Számára ugyanaz az értékrend a mérvadó, amit szüleitől tanult meg: az ügyfél érdekeit, igényeit szem előtt tartva nemcsak árut ad át, hanem tapasztalt kollégákkal körülvéve értéket, szaktudást is.

A családi örökség tehát nem vész el: a munka folytatódik, a fejlődés a mai napig tart.

A Watt villamossági szaküzlet megmaradt annak, aminek indult: családi vállalkozásnak, amely nem akart többet termelni annál, mint amire a családnak szüksége volt. Sikerüknek titka talán éppen ebben rejlik, no meg a családias hangulatban, ami máig meghatározza a szaküzlet mindennapjait.

(X)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában