pr-cikk

2021.01.21. 13:03

Mennyibe kerül a casco biztosítás motorra?

Azt, hogy mennyibe kerül a casco biztosítás motorra, számos tényező befolyásolhatja; az alábbiakban összeszedtük ezeket.

Close up of a high power motorcycle, classic vintage style.

A kötelező biztosítást a nevéből következően minden járműre meg kell kötni, de emellett érdemes a casco-n is elgondolkodni, még abban az esetben is, ha motorkerékpárról van szó. Aki motorozik, az tisztában van vele, hogy az év bizonyos szakaszaiban kiváló dolog így közlekedni, míg télen, ha nem is lehetetlen, de nem túl kellemes, épp ezért a hideg megérkezésekor a legtöbben leteszik a motort, és csak tavasszal veszik elő. A casco biztosítást motorra azonban erre az időre is fizetni kell – pontosabban kellene, mivel ez a biztosítástípus szezonálisan is megköthető.

Mennyibe kerül a casco biztosítás motorra?

A motoros casco díja többek között attól is függ, hogy milyen típusú járműre szeretnéd megkötni a szerződést, illetve hogy mekkora önrészt vállalsz, de emellett a konkrét összeget is meg kell adnod, amit ki kell fizetned, ha egy biztosítási esemény bekövetkezik. A kettő közül a nagyobb érték lesz az, amit a biztosító levon a kártérítés összegéből, tehát azt neked kell majd kifizetned, ha kár keletkezik a motorodban.

Hogy konkrétabbak legyünk: éves szinten akár 50.000 forint körüli összegért is találhatsz casco biztosítást motorra, de ez persze biztosítótársaságonként változik, és természetesen ebben az esetben is választhatsz a különféle csomagok közül, és kedvezményeket is kaphatsz, például az által, ha a casco biztosítást motorra a kötelező biztosítással együtt kötöd meg. Fontos még, hogy a motorok esetében is érvényes a bonus-malus rendszer, vagyis ez is befolyásolja azt, hogy milyen összegre fogod megkötni a casco biztosítást motorra.

Miért érdemes megkötni a casco biztosítást motorra?

Gyakorlatilag ugyanazért, amiért autóra is megkötnéd, azaz mindenféle káresemény, például lopás esetén nyújt némi anyagi biztonságot, de olyan esetekben is számíthatsz rá, ha a káresemény zárható garázsban történik – ilyenkor a biztosítók többnyire a motor aktuális értékét térítik meg.

Amennyiben szeretnéd megkötni a casco biztosítást motorra, tekintsd meg ajánlatainkat, majd indítsd el a folyamatot online!

(x)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában