Rövidhírek

2021.12.06. 07:56

A Mikulással együtt jött meg a bordányi naptár

delmagyar.hu

A bordányi adventi jótékonysági vásár programjai a falu asztali naptárának bemutatójával egészültek ki vasárnap. A második adventi vasárnapon a Haraszti Ádám Projekt koncertjét hallgathatták meg az érdeklődők, őket az Apraja-Falva Óvoda és Bölcsőde gyermekei­nek előadása követte. Ezen az estén a Mikulás és krampuszai is ellátogattak a nagyközségbe. A hétvége érdekessége volt, hogy bemutatták a település 2022-es asztali naptárát.

Börcsök Roland, a faluház vezetője elmondta, 2014 óta készítenek asztali változatot, korábban csak falit nyomtattak, de nagyobb igény volt az asztalira, mert azon több a hely, így arra jegyzetelni is lehet. A már hagyományosan több éve készülő kalendárium minden évben számos helyi rendezvény fotóját, egy-egy fontos pillanat emlékét eleveníti fel a hasznos tudnivalók mellett. A kiadvány szerkesztői több felkérésnek eleget téve a külterületi és a szelektív hulladékgyűjtés mellett a belterületi kommunális szemétszállítás időpontjait is beletették a naptárba.

Tartalmazza a legfontosabb közérdekű telefonszámokat, de könnyen nyomon követhetők belőle az áthelyezett munkanapok és pihenőnapok is. Nagyon fontos, hogy az intézmények és a civil szervezetek már novemberre elkészítik jövő évi programtervüket, így előre lehet tervezni a település programjai és a családi rendezvények között. Létrejöttében fontos szerepet játszanak a helyi vállalkozások, amelyek támogatásukkal járulnak hozzá a kiadvány elkészítéséhez.

A naptár érvényes Bordány kártyával rendelkezők számára ingyenesen, míg a kártyával nem rendelkezők jelképes, 300 forintos áron az asztali, míg 350 forintért a falra is akasztható verziót kaphatják meg. Az ünnepélyes bemutatót követően a helyszínen vagy a Bordányi Faluházban nyitvatartási időben vehető át.

Címkék#Rövidhír

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!